Νέα Κηφισιά - Άρης 81-60

Όσοι πίστεψαν πως η Νέα Κηφισιά έφτασε στο αγωνιστικό της ταβάνι με την επικράτησή της επί του Απόλλωνα Πατρών πριν από λίγες ημέρες έκαναν λάθος. Οι "κόκκινοι" του Ηλία Παπαθεοδώρου σε ακόμα μία… παράσταση μπροστά στο κοινό τους έκαναν το… αδύνατο δυνατό επικρατώντας του Άρη με 81-60 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους… πρωταθλητές Ευρώπης αφού η ομάδα των βορείων προαστίων θα δώσει ραντεβού με την ιστορία υποδεχόμενη τον

Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά θέλοντας να καταδείξουν από την πρώτη στιγμή ποιος ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού. Έτσι, με τον Πετροδημόπουλο να αποδεικνύεται καταλυτικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφεραν να πάρουν γρήγορα διψήφια διαφορά, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-6).

Η επιθετική δυστοκία του Άρη σε συνδυασμό με την κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να πλησιάσουν στο σκορ και να "ροκανίσουν" τη διαφορά. Αντιθέτως, η Νέα Κηφισιά συνέχισε στον ίδιο… ξέφρενο ρυθμό και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας αέρα 18 πόντων (42-24).

Στην επανάληψη, ο Άρης κατάφερε με συνεχόμενα τρίποντα να ρίξει τη διαφορά στους 7 πόντους (44-37), αλλά η απάντηση από πλευράς Νέας Κηφισιάς ήταν άμεση και είχε την υπογραφή του Σιούτη. Ο έμπειρος φόργουορντ με δύο διαδοχικά εύστοχα τρίποντα ανέβασε και πάλι τον δείκτη του σκορ σε διψήφια επίπεδα, επαναφέροντας, έτσι, το παιχνίδι στο ρυθμό της ομάδας του, η οποία κρατούσε το μεγάλο προβάδισμά της μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (60-42 στο 30').

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία του Άρη για ανατροπή. Εις μάτην, όμως. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι και ουσιαστικοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, να επικρατήσουν με 81-60 και να πάρουν μία επική πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα υποδεχθούν τον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης, Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας των βορείων προαστίων.

Διαιτητές: Καρακατσούνης - Παναγιώτου - Τζαφλέρης.
Τα δεκάλεπτα: 19-6, 42-24, 60-42, 81-60.

Σε λίγο περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα