Στο final 4 ο Παναθηναϊκός!

Το πείσμα της Τούλας Καλέντζου και η μεγάλη κλάση της Τζάκι Γέμελος χάρισαν τη νίκη (60-57) - πάλι με ανατροπή- για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πρωτέα, που του δίνει το εισιτήριο για το final 4 του Κυπέλλου Γυναικών. Οι Πράσινες πήραν εκδίκηση για τον περσινό τους αποκλεισμό στον ημιτελικό και εκθρόνησαν την ομάδα της Βούλας.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι με τις Γέμελος - Ντέλβα να πετυχαίνουν τους πρώτους 14 πόντους της ομάδας τους και με τον πίνακα του σκορ

να δείχνει 14-2 για τις Πράσινες. Η Σλούκα με τρίποντο έκανε το 21-4 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου με τις παίκτριες του Πρωτέα να φαίνεται να τα έχουν χαμένα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Παναθηναϊκού... δεν κατέβηκαν! Εκαναν να πετύχουν καλάθι 7 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά (Γέμελος) πέτυχαν άλλο ένα με την Σλούκα και αυτό ήταν! Ο Πρωτέας σημείωσε 22 πόντους (22-4) και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενος με έναν πόντο 26-25. Το δεύτερο φάουλ της Ντέλβα, που είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο της Καβάσιλα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Εκμεταλλεύτηκαν τα αργά πόδια της σέντερ του Παναθηναϊκού, στο pick n roll, πόσταραν τη Φρίμαν, με αποτέλεσμα να πετύχουν εύκολα καλάθια. Η άμυνα του Πρωτέα εξαφάνισε την Ντέλβα (4 πόντους) στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πάρει διαφορά μέχρι και 7 πόντων, 43-36. Τα ελεύθερα τρίποντα της Φρίμαν και το πολύ κακό αμυντικό transition των παικτριών της Σαμαντούρα έφεραν τον Πρωτέα σε απόσταση αναπνοής, 43-41 και 45-43 που ήταν το τελικό του τρίτου δεκαλέπτου. Η Αγγελική Νικολοπούλου ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Πρωτέα, η οποία έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τόσο σε άμυνα αλλά και σε επίθεση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον κακό του εαυτό. Στα πρώτα 6 λεπτά είχε πετύχει μόλις 4 πόντους. Στην τελευταία περίοδο όμως έγινε το highlight του αγώνα όπου ο Πρωτέας πέτυχε 10 πόντους σε 40 δευτερόλεπτα (με πρωταγωνίστρια τη Δασκαλοπούλου) και το 49-45 για τον Παναθηναϊκό έγινε 55-49 για την ομάδα της Βούλας. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν διαφορά τεσσάρων πόντων, αλλά όταν η μπάλα έκαιγε μίλησε η αρχηγός Τούλα Καλέντζου. Με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα μείωσε στον έναν πόντο 57-56, η Γέμελος έκλεψε στην επόμενη φάση και στον αιφνιδιασμό έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 58-57. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο βολές της Γέμελος.

Τα δεκάλεπτα: 4-21, 26-25, 43-45, 57-60

Πρωτέας Βούλας (Δαγλας): Δασκαλοπούλου 17 (1), Λύμουρα 4, Μαγαλιού 5 (1), Νικολοπούλου 17 (1), Φρίμαν 14 (2), Βλάχου , Τετενέ, Μπαρμπερίδου.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1), Γέμελος 21 (3τρ., 11ρ.), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 4, Κοσμά 3 (1), Σλούκα 5 (1), Χρονοπούλου 2, Καβάσιλα , Ντέλβα 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα