Στην άδεια Ζωφριά με... φόντο την Α1

Η σύγκρουση της πρωτοπόρου ΑΕΚ με τον δεύτερο Κόροιβο, συγκεντρώνει όλα τα... φλας, της αυριανής (Σάββατο 5/4) 22ης αγωνιστικής της Α2. Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον και στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τις αναμετρήσεις σε Βέροια, Αγία Παρασκευή και Μετς να κρίνονται ως υψίστης βαθμολογικής σημασίας. Αναλυτικά:

ΑΕΚ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Μία ημέρα μετά την 46η επέτειο για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου του 1968, η ΑΕΚ

υποδέχεται στο... κρύο, λόγω έλλειψης κόσμου, κλειστό της Ζωφριάς τον Κόροιβο, σε ένα μεγάλο παιχνίδι κορυφής με φόντο την Α1. Η σύγκρουση του πρώτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας και το δυστύχημα είναι ότι οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν σε άδειες εξέδρες, μιας και το ΑΣΕΑΔ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφαση για την έφεση που είχε καταθέσει η Ένωση κατά της ποινής των δύο αγωνιστικών που της είχαν επιβληθεί. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν πάνοπλες με κοινό στόχο τη κατάκτηση της νίκης. Η Ένωση για να "σφραγίσει" την επιστροφή της στα... σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ και να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρο (82-67). Από την άλλη η ομάδα της Ηλείας θα επιδιώξει να πάρει το "ροζ φύλλο" το οποίο θα τη κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας από τη τρίτη της βαθμολογίας Καβάλα και ουσιαστικά θα την καταστήσει το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στο κλειστό της Καλαμίτσας, η Καβάλα καλείται να ξεπεράσει και το εμπόδιο του άκρως υπολογίσιμου Αρκαδικού και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τη κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Τζήμα εύχεται και ήττα του Κοροίβου από την ΑΕΚ, προκειμένου να τον... πιάσει στη δεύτερη θέση, ώστε να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τους λογαριασμούς τους στο μεταξύ τους παιχνίδι σε δύο εβδομάδες. Ο Αρκαδικός είναι ουσιαστικά απαλλαγμένος από το άγχος της παραμονής, γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο, μιας και αναμένεται να παίξει ελεύθερο μπάσκετ με στόχο μια νίκη - έκπληξη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Μονομαχία επιβίωσης στη Βέροια, ανάμεσα στον Φίλιππο και τον Φιλαθλητικό. Η ομάδα της Ημαθίας χρειάζεται ουσιαστικά μία νίκη προκειμένου να "δέσει" τη παραμονή της στην Α2, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι "καίγονται" πολύ περισσότερο για τους βαθμούς, μιας και είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι έχουν ένα θεωρητικό προβάδισμα, μιας και στην έδρα τους παρουσιάζονται πιο ανταγωνιστικοί, όμως θα πρέπει να αντέξουν στο τρέξιμο και τη πίεση της νεανικής ομάδας του Ζωγράφου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Αν χάσει... χάνεται. Ο λόγος για τον Ερμή, ο οποίος στο κλειστό του Κοντόπευκου, κόντρα στην ουραγό και υποβιβασμένη Αγία Παρασκευή δεν έχει άλλο περιθώριο από το να πάρει τους δύο πολύτιμους πόντους ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει στη σωτηρία του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πέσει στον... γκρεμό. Η ομάδα του Λαγκαδά έδειξε και στο ματς με τη Καβάλα ότι είναι ανταγωνιστική και μπορεί να πάρει το "διπλό", όμως η ΚΑΠ δεν έχει χαριστεί σε κανένα αντίπαλο μέχρι τώρα και παρά τα προβλήματα της δεν σκοπεύει να το κάνει ούτε αυτή την αγωνιστική...

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Ακόμη ένα καθοριστικής βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια διεξάγεται στο Μετς. Το Παγκράτι έχει... κολλήσει τις τελευταίες εβδομάδες στις 10 νίκες και απέναντι στους Ικάρους θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να διασφαλίσει και μαθηματικά τη παραμονή του στην Α2 και να εξαλείψει κάθε επικίνδυνο σενάριο. Οι Σερραίοι από την άλλη θα παραταχθούν στην Αθήνα για να παίξουν τον πρώτο από τους πέντε "τελικούς" που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου καλείται να κάνει την... υπέρβαση και να πάρει το "διπλό" κόντρα σε μια από τις πλέον δύσκολες ομάδες της Α2, ενώ παράλληλα εύχεται ήττες των Φιλαθλητικού και Ερμή Λαγκαδά, για να περάσει αυτή πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΟΦΗ - ΛΑΥΡΙΟ: Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει τη σωτηρία και θα τον απαλλάξει από κάθε άγχος στα εναπομείναντα παιχνίδια θα επιδιώξει να πάρει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, κόντρα στο σκληροτράχηλο Λαύριο. Οι Κρητικοί ελπίζουν στη βοήθεια των φίλων τους για να φτάσουν στις 10 επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο από αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στις Σέρρες. Το Λαύριο θέλει και αυτό το "δίποντο", καθώς επίσης κυνηγά το "σφράγισμα" της σωτηρίας του και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Το μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο Ιβανώφειο, με φόντο τις άδειες εξέδρες. Ο Ηρακλής θα εκτίσει τη πρώτη αγωνιστική (από τις επτά που συνολικά του έχουν επιβληθεί) της ποινής του, κόντρα στο... πεσμένο τις τελευταίες εβδομάδες Ψυχικό. Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από κάθε πίεση πρωταθλητισμού, αναμένεται να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ και κρίμα που δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες, μιας και αναμένεται θεαματικό παιχνίδι με τις άμυνες να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο...

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα