Σολίστες έχει, μαέστρο ακόμα ψάχνει

Η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού ήταν πετυχημένη, αλλά όχι εντυπωσιακή. Τέτοια εποχή βέβαια, την ουσία ψάχνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα κακώς κείμενα τα... ρίχνεις στην εποχή και τα υποτιμάς. Για τον Παναθηναϊκό υπήρχε μια αντικειμενική δυσκολία σ' αυτό το πρώτο ματς. Οταν αντιμετωπίζεις κάθε έναν από τους αδύναμους αντιπάλους με το 0-0 σε νίκες ήττες, άρα χωρίς κανένας να έχει απογοητευτεί και όλοι να έχουν τα όνειρά τους,

εξ ορισμού έχεις κίνδυνο. Φάνηκε ότι η καλοδουλεμένη αλλά με... ταπεινό ρόστερ Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους είχε θράσος το οποίο είναι... μπασκετικά βέβαιο ότι όσο περνάνε οι αγώνες θα της φεύγει.

Ο Παναθηναϊκός με τις μεταγραφές που έκανε ήταν εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη ευχέρεια να βγάζει ήρωες φέτος. Οπως εκ των προτέρων βέβαιο ήταν ότι το πακέτο που του έδινε ο Διαμαντίδης, όσες μεταγραφές κι αν έκανε δύσκολα θα το έβρισκε τόσο νωρίς, αν το βρει φέτος, αν το βρει ποτέ... Ο Παναθηναϊκός μπορεί μέσα σε έναν αγώνα να βρει σημαντικές λύσεις από κοντούς, ημίψηλους, ψηλούς. Τις περισσότερες φορές όμως θα έχει την αγωνία τους "ποιός"; Κι αυτό είναι δύσκολη μετάβαση για μια ομάδα που τις περισσότερες φορές είχε την απάντηση "αυτός".

Ο Παππάς δεν είναι... υποχρεωμένος να αντεπεξέρχεται κάθε φορά με τόσο μεγάλη επιτυχία και στον οργανωτικό τομέα. Ο οποίος αν το δούμε λίγο πιο ψυχρά, στην ουσία εκτελεστικός ήταν και σήμερα. Σε προσωπικές ενέργειες κατέληγε, με λογική σκέψη να αρχίσει την προσπάθεια ο παίκτης που θα την τελείωνε, αφού πέρα από ένας χαρισματικός σκόρερ έχει και το τσαγανό να αποφύγει το λάθος και να διασχίσει το γήπεδο μέχρι να φτάσει στο πεδίο δράσης του.

Το πρόβλημα που αναφέραμε θα υπήρχε και παρόντος του Τζέιμς, όπως υπήρχε σε μεγάλο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ήταν εκεί ο Τζέιμς. Ο Καλάθης... σημαδεύεται ανελέητα από τους αντιπάλους και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται από αυτούς τρόπος να εγκλωβιστεί αρκετές φορές. Ακόμα όμως κι όταν... ξεγλιστράει, είναι άλλο το στιλ του παιχνιδιού του, πιο "επιθετικό", πιο "φαντεζί" εξ ενστίκτου και όχι τόσο ικανό στο να κατεβάσει την ταχύτητα και να ηρεμήσει τους τριγύρω του όταν χρειαστεί να τους... τοποθετήσει στις σωστές θέσεις και στις δύο μεριές του γηπέδου. Εξ ου και η στόχευση και πιθανότατη απόκτηση του Ομάρ Κουκ, ενός παίκτη που δεν... φέρνει στον Τζέιμς αλλά περισσότερο θα παράσχει ασφάλεια στο "τιμόνι" της ομάδας.

Είναι απαράβατος κανόνας στον αθλητισμό ότι "οι παρόντες παίζουν". Τα αθλητικά... μνημόσυνα ποτέ δεν χρησίμευσαν σε ομάδες που έχουν αρχίσει τη δράση και μάλιστα με ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Υπό αυτή την έννοια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι απόλυτα ευχαριστημένος έχοντας κερδίσει τα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Την μεγάλη απώλεια που είχε με την απόσυρση του Διαμαντίδη την γνώριζε πριν αρχίσει το "χτίσιμο" και ο Πεδουλάκης με την πλουσιοπάροχη αρωγή φυσικά της Δημήτρη Γιαννακόπουλου, διεκδίκησαν φανερά το... ευ εν τω πολλώ. Ο Παναθηναϊκός έχει πληθώρα λύσεων, έχει περίσσευμα από σολίστ και προσδοκά ότι ακόμα κι αν δεν καθιερωθεί κάποιος σαν μαέστρος, όλο και θα βρίσκει αυτόν που θα διευθύνει την ορχήστρα ανά αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα