"Σχολείο για μένα ο ΚΑΟΔ"

Η μετακίνηση ενός παίκτης επιπέδου Α1 σε ομάδα της Β' Εθνικής δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα, ειδικά στην Ελλάδα, όπου τα "καλά μαγαζιά" είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο Χριστόφορος Χούμας, όμως, δεν δίστασε να αποδεχθεί την πρόταση του Αμύντα Δάφνης να ενταχθεί στο δυναμικό του και να κυνηγήσει τη διάκριση στην τρίτη τη τάξει κατηγορία με τη φανέλα των "πορτοκαλί".

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο basketblog.gr για την μεταγραφή του στον Αμύντα,

τους λόγους που τον ώθησαν να πει το "ναι", τους στόχους της νέας χρονιάς, αλλά και το… σχολείο του ΚΑΟΔ.

"Πρόκειται για ένα σοβαρό σωματείο, αυτά που θα σου πει θα τα τηρήσει μέχρι το τέλος. Διαθέτει δύο προπονητές καλούς και έμπειρους (σ.σ.: Βαγγέλης Βλάχος, Γιάννης Σιούτης). Ο κόουτς Βλάχος γνωρίζει όσο λίγοι τα μυστικά των εθνικών κατηγοριών, ενώ και ο κόουτς Σιούτης μπορεί να είναι νεόκοπος στην προπονητική, αλλά παίζοντας ως πλεϊμέικερ σε υψηλό επίπεδο έχει αποκομίσει πολλά κέρδη που θα του φανούν χρήσιμα στη νέα καριέρα που ξεκίνησε", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Χούμα αναφορικά με τους λόγους που τον έπεισαν να μετακομίσει στον Αμύντα, για να συνεχίσει:

"Παρατήρησα ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια τόσο από τους ανθρώπους του Αμύντα όσο και από τον κύριο Τζιβελέκα, ο οποίος δραστηριοποιείται και πάλι πιο ενεργά. Αυτή η ρευστότητα που υπάρχει στο μπάσκετ σε ολόκληρη τη χώρα με έκανε να επιλέξω μία ομάδα σοβαρή και μετρημένη, παρότι αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία".

Είναι πολύ νωρίς, όμως, για να μπουν οι στόχοι, όπως τόνισε και ο ίδιος: "Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Πρέπει πρώτα να δούμε όλα τα ρόστερ, να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και βλέποντας τι επιπέδου ομάδες υπάρχουν στο πρωτάθλημα θα μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλουμε, καταρχάς, είναι η εύκολη εξασφάλιση της παραμονής και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει είναι ευπρόσδεκτο".

Ο Χριστόφορος Χούμας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τριετία που πέρασε στη Δράμα και τον ΚΑΟΔ μιλώντας για… ένα σχολείο: "Η περσινή ήταν μία χρονιά που γνώριζα την ομάδα και με γνώριζαν. Είχαμε κάνει μαζί την προσπάθεια για δύο χρόνια να ανέβουμε στην Α1. Τα κέρδη σε αυτές τις περιπτώσεις αφορούν περισσότερο θέματα νοοτροπίας. Βλέπεις κάποιες καταστάσεις που είναι 100% επαγγελματικές, θέτεις κάποιους στόχους μέσα στη χρονιά, οι οποίοι είναι σίγουρα πιο δύσκολοι από τις προηγούμενες χρονιές γιατί το επίπεδο των αντιπάλων είναι μεγαλύτερο.

Αυτό σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος σαν παίκτης, να αντιληφθείς πως οι απαιτήσεις κάθε φορά είναι υψηλές. Με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου στην Α1. Από την πρώτη χρονιά που πήγα στον ΚΑΟΔ ήταν σαν σχολείο για μένα. Γνώρισα ανθρώπους, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Γι αυτό τους χρωστάω πολλά".

Τέλος, κατέληξε λέγοντας: "Θέλω να ευχηθώ να έχουμε την υγειά μας. Να τελειώσει η χρονιά και να είμαστε όλοι φίλοι και να έχουμε πετύχει τους στόχους μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία

Keywords
Τυχαία Θέματα