Έσπασε ο καθρέφτης

Το "μαύρο" καλοκαίρι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων ολοκληρώθηκε με μία… επιτυχία (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται), αφού η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών πανηγύρισε την άνοδο στην α' κατηγορία. Τα κορίτσια του Θάνου Σόφτση (προεξαρχούσης της Άρτεμης Σπανού) έκαναν το καθήκον τους και βελτίωσαν (έστω και στο ελάχιστο) την εικόνα της "γαλανόλευκης" αυτό το καλοκαίρι.

Μία εικόνα που τσαλακώθηκε πανταχόθεν αφού όλα τα τμήματα

Ανδρών και Γυναικών δεν ξέφυγαν από τη… μετριότητα.

Κι αν για τις "μικρές" γυναικείες Εθνικές η παραμονή στην α' κατηγορία αποτελούσε τον πολυπόθητο στόχο, το ίδιο δεν ισχύει και για τα αντίστοιχα τμήματα των ανδρών.

Παίδες, Έφηβοι και Νέοι Άνδρες δεν κατάφεραν κάτι αξιοσημείωτο αφού η ομάδα του Κώστα Μίσσα ήταν η μοναδική που μπήκε στην οκτάδα, χωρίς, όμως, να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Από την πλευρά τους Κορασίδες και Νεάνιδες ήταν (σχεδόν) αδύνατο να μπουν στις οκτώ καλύτερες ομάδες των αντίστοιχων Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αφού αποτελεί κοινό μυστικό πως το ταλέντο δεν περισσεύει. Παρόλ' αυτά η 10η θέση των Κορασίδων και η 11η των Νεανίδων αφήνουν ικανοποιημένους τους γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας στο γυναικείο μπάσκετ.

Όσο για την Εθνική Ανδρών; Τα πράγματα είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό, με τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες να προκαλεί αλλεπάλληλους μετασεισμούς. Ενώ και η Εθνική Γυναικών δεν πήρε, εν τέλει, το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ του 2013.

Για την γενικότερη εικόνα των Εθνικών ομάδων το φετινό καλοκαίρι είχαμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν ("Βουλιάξαμε"), αλλά έχοντας, πλέον, ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την πορεία όλων των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων είναι πρόδηλο πως η όλη κατάσταση κάπου… χάθηκε. Και χρειάζεται άμεση ανασυγκρότηση προκειμένου να επιστρέψει η "γαλανόλευκη" στον αφρό του των "μικρών" εθνικών ομάδων της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των ελληνικών ομάδων:

Άνδρες:
Απολογισμός: 2 νίκες - 1 ήττα, αποκλεισμός από Ο.Α.

Γυναίκες:
Απολογισμός: 5 νίκες - 3 ήττες, αποκλεισμός από Ευρωμπάσκετ

Νέοι Άνδρες:
Απολογισμός: 3 νίκες - 6 ήττες, 8η θέση

Παίδες:
Απολογισμός: 4 νίκες - 4 ήττες, 9η θέση

Νεανίδες:
Απολογισμός: 2 νίκες - 6 ήττες, 11η θέση

Κορασίδες:
Απολογισμός: 3 νίκες - 5 ήττες, 10η θέση

Έφηβοι:
Απολογισμός: 3 νίκες - 5 ήττες, 11η θέση

Νέες Γυναίκες:
Απολογισμός: 7 νίκες - 1 ήττα, 1η θέση στη β' κατηγορία

Keywords
Αναζητήσεις
espase o kathreftis
Τυχαία Θέματα