Ρεμεντέλας :"Κληρονομιά αδιαπραγμάτευτη το fair play"

Από τις φάσεις που ξεχώρισαν την 10η αγωνιστική ήταν αναμφίβολα και αυτή του νικητήριου καλαθιού του Αιόλου Αστακού στο Ψυχικό. Όχι τόσο για την αδιαμφισβήτητη αξία του δίποντου του Χαρισμίδη που χάρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του όσο για τα όσα ακολούθησαν. Όπως φάνηκε καθαρά και στο βίντεο, άνθρωπος από τον πάγκο των φιλοξενούμενων έτρεξε στο παρκέ για να πανηγυρίσει αγκαλιάζοντας τους παίκτες, χωρίς όμως να έχει λήξει το παιχνίδι αφού απέμενε ένα δευτερόλεπτο.

Μετά τις αρχικές έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του πάγκου του Ψυχικού στους διαιτητές

που δεν τιμώρησαν τη συγκεκριμένη ενέργεια όπως προβλέπει ο κανονισμός, ο κόουτς Γιώργος Ρεμεντέλας και ο αρχηγός Ντίνος Αχής αποφάσισαν να μην καταθέσουν ένσταση σε μια αποθέωση του fair play. Κίνηση που αναγνώρισαν και οι άνθρωποι του Αίολου Αστακού, οι οποίοι μέσω του Φάνη Κουμπούρα έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους Ψυχικιώτες. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στο basketblog.gr για την επίμαχη τελευταία φάση:

"Ο Αίολος κέρδισε δίκαια, βάση της τελευταίας φάσης και της επιτυχημένης κομπίνας που έκανε η οποία μας έπιασε απροετοίμαστους. Ίσως και να υπάρχει επιθετικό φάουλ του Χαρισμίδη αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δω με λεπτομέρεια στο βίντεο. Όσον αφορά στην επίμαχη φάση θεωρώ ότι έπρεπε να είχε επέμβει ακαριαία ο διαιτητής, από τη στιγμή που μπαίνει άνθρωπος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας στο παρκέ χωρίς να έχει λήξει ο αγώνας. Στις διαμαρτυρίες μας ο διαιτητής απάντησε με μια απαξιωτική γκριμάτσα και ουσιαστικά μας στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε έστω και τις απειροελάχιστες πιθανότητες που είχαμε με ένα σουτ από το κέντρο στο ένα δεύτερο... Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ ως ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις και έτσι άλλωστε πήραμε το παιχνίδι με τη Λάρισα, με το τρίποντο και φάουλ του Αχή", τόνισε ο Γιώργος Ρεμεντέλας και εξήγησε γιατί αποφάσισαν οι "σκίουροι" να μην καταθέσουν ένσταση όπως είχαν κάθε δικαίωμα:

"Από τη στιγμή που τελειώνει το παιχνίδι και ο αντίπαλος έβαλε ένα καλάθι μετά από μια άκρως επιτυχημένη κομπίνα θεωρώ ότι δεν θα ήταν ηθικό να κάνουμε ένσταση και να τρέχουμε στα δικαστήρια... Το fair play χαρακτηρίζει γενικότερα την ΑΕΨ από ιδρύσεως της και αυτό πρεσβεύει σαν σωματείο. Είναι η αλήθεια την οποία με δίδαξε ο πατέρας μου και ο αείμνηστος κ. Χουλιαράκης ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΑΕΨ. Το fair play είναι κληρονομιά αδιαπραγμάτευτη και εμπεριέχει σεβασμό στον αντίπαλο και εκ κατακλείδι στον συνάνθρωπο, κάτι το οποίο έχει εκλείψει από την κοινωνία κυρίως την Ελληνική, με τις γνωστές παθογένειες και συνέπειες όταν οι περισσότεροι πατάνε επί πτωμάτων και νοιάζονται μόνο για τον εαυτούλη τους", υπογράμμισε ο προπονητής της ΑΕ Ψυχικού και συμπλήρωσε αναφορικά με τη συνέχεια της προσπάθειας της ομάδας του:

"Η ομάδα παίζει καλύτερα τον τελευταίο καιρό κα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και τους αγώνες. Ευελπιστώ στη συνέχεια του πρωταθλήματος να καρπωθούμε κάτι από τη μεγάλη αυτή προσπάθεια μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα