Αυτή είναι η Οσμανλισπόρ που θα αντιμετωπίσει ο Θρύλος στο Γιουρόπα (vid)

16:25 12/12/2016 - Πηγή: Bam
Αυτό είναι το πρoφίλ των «Οθωμανών» που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το Φλεβάρη στα νοκ-άουτ παιχνίδια της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 16 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στις 23 Φεβρουαρίου 2017 στην Τουρκία.

Στην δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά το Κύπελλο Intertoto το 2005, δεν αποτελεί την ομάδα
«φόβητρο». Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή για να είναι εκείνος που θα προκριθεί στους «16». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της μπροστά από Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Στεάουα. Έκανε τρεις νίκες με Ζυρίχη (2-0 εντός), Βιγιαρεάλ (1-2 εκτός) και Στεάουα (2-0 εντός), δύο ήττες (2-1 στο Βουκουρέστι και με το ίδιο σκορ στη Ζυρίχη) και μία ισοπαλία 2-2 εντός με τη Βιγιαρεάλ.

Έτος ίδρυσης: 21 Μαρτίου 1978, Άγκυρα, Τουρκία

Το γήπεδο: Έδρα της είναι το «Οσμανλί Σταντιούμου». Έχει χωρητικότητα 19.626 θέσεων, βρίσκεται στην Άγκυρα και χτίστηκε το 1974, ενώ ανακαινίστηκε το 2008.

Ονομασία: Κατά τη διάρκει της ιστορίας της, η ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές το όνομά της. Ξεκίνησε ως «Ankara Belediye Spor Kulübü» Η προτελευταία αλλαγή ήταν το 2005, όταν και ονομάστηκε «Ankara Spor A.Ş». Πλέον το όνομα της αναφέρεται στον Οσμάν τον πρώτο, ιδρυτή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άλλωστε έχουν το ψευδώνυμο «οι Οθωμανοί»!

Υποβιβασμος: Το 2009 υποβιβάστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή Ποδοφαίρου της Τουρκίας για αντιαθλητική σχέση με την Ankaragücü, αλλά κέρδισε την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2014-15.

Τι κάνει στο τουρκικό πρωτάθλημα: Μετά από 14 αγώνες είναι 7η με 22 βαθμούς. Έχει δέκα βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο της κατάταξης, Ιστανμπούλ Μπασάκσεχίρ. Έχει 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ έχει παίξει ένα ντέρμπι, όπου έμεινε στο 1-1 με τη Φενέρ. Στην περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας 52 βαθμούς σε 34 αναμετρήσεις.

Ο προπονητής: Είναι ο 58χρονος Μουσταφά Ακτσάι, ο οποίος έχει εμπειρία μόνο στα τουρκικά γήπεδα. Έχει προπονήσει επίσης τις Τραμπζονσπόρ και Ακίσασπορ.

Το αστέρι της ομάδας: Διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπως ο Πιέρ Γουεμπό, ο Σεΐκ Ντιαμπατέ κι ο Αντριέν Ρεγκατέν. Όμως το αστέρι της ομάδας δεν είναι άλλος από τον 23χρονο Ολλανδό μεσοεπιθετικό Άνταμ Μάερ. Έχοντας προλάβει να κάνει γεμάτες χρονιές σε Άλκμααρ και Αϊντχόφεν, αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες

Χακάν Αρικάν (Τουρκία)

Αχμέτ Εγίπ Τουρκασλάν (Τουρκία)

Ζιντρούνας Καρτσεμάρσκας (Λιθουανία)

Αμυντικοί

Αβντίγια Βρσάγεβιτς (Βοσνία)

Λούκας Σουκάλα (Πολωνία)

Κοράι Αλτινάι (Τουρκία)

Αϊκούτ Ντεμίρ (Τουρκία)

Τιάγκο Πίντο (Πορτογαλία)

Βάτσλαβ Προχάτζκα (Τσεχία)

Μουχάμεντ Μπαγίρ (Τουρκία)

Νουμάν Τσουρούσκου (Τουρκία)

Ταχά Αγιάν (Τουρκία)

Αλασανέ Ντιαμπί (Σενεγάλη)

Μέσοι

Μεχμέτ Γκιουβέν (Τουρκία)

Εντζίν Μπεκντεμίρ (Τουρκία)

Μπαντού Εντιάγ (Σενεγάλη)

Ερτνάλ Κιλιτσασλάν (Γερμανία)

Αντριάν Ρεγκατέν (Μαρόκο)

Σινάν Κουρτ (Τουρκία)

Αμινού Ουμάρ (Νιγηρία)

Ντζον Ντελάρζ (ΛΔ Κονγκό)

Μουσά Τσαγκιράν (Τουρκία)

Άνταμ Μαχέρ (Ολλανδία)

Επιθετικοί

Πιέρ Γουεμπό (Καμερούν)

Σεΐκ Ντιαμπατέ (Σενεγάλη)

Ραούλ Ρουσέσκου (Ρουμανία)

Προπονητής

Μουσταφά Ακτσάι
Keywords
Τυχαία Θέματα