Ρεκόρ μετά… ξύλου! (vid)

Ημέρα… Σπανούλη και ρεκόρ ήταν η σημερινή (28/11) στο ΣΕΦ με τον αρχηγό των Πρωταθλητών Ευρώπης να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 72-54 και το ρεκόρ συνεχόμενων νικών «17Χ17», ενώ πριν την έναρξη του παρέλαβε το βραβείο στην κατηγορία του Αθλητισμού για νέους έως 35 ετών, από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Την όλη γιορτή… χάλασε όμως ένα επεισόδιο που έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Γιώργο Πρίντεζη και Μίρζα Μπέγκιτς να έρχονται στα χέρια με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού!

Η

τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα (λόγω της μεγάλης διαφορά που είχε πάρει ο Ολυμπιακός), μέχρι που σε μία ανύποπτη φάση Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού ήρθαν στα χέρια και μάλιστα στο παρκέ έπεσαν αρκετές γροθιές με τον Γιώργο Πρίντεζη να μπαίνει στον όλο καυγά και, προκειμένου να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του. Και οι τρεις παίκτες αποβλήθηκαν, ενώ ο κόσμος άρχισε να πετάει αντικείμενα στο παρκέ. Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η αστυνομική δύναμη δεν το επέτρεψε και τα πνεύματα ηρέμησαν, κυρίως όταν ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το μικρόφωνο και παρακάλεσε τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να σταματήσουν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έδειξε μία εξαιρετική εικόνα σε άμυνα και επίθεση και δείχνει να ξεπερνάει τα κενά διαστήματα και τα «θρίλερ» τύπου… Ζιέλονα Γκόρα. Με αυτήν τη νίκη, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας το αήττητο μέχρι στιγμής. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι, καθώς ο Μπράιαντ Ντάνστον κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του από νωρίς, ενώ όταν ανέβηκε η διαφορά Σπανούλης, Πρίντεζης και Μάντζαρης ήταν εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου. Οι περίπου 8.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν είχαν λόγο να μην μείνουν ευχαριστημένοι από την ομάδα τους που έδειξε εικόνα Πρωταθλητή Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα με τον με τον Μπράιαντ Ντάνστον να βρίσκει λύσεις επιθετικά και την ομάδα του Πειραιά να παίρνει μία μικρή διαφορά. Μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 18-10, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν τη διαφορά. Προς στιγμήν όμως, γιατί μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να ανακτήσουν και πάλι μία διαφορά ασφαλείας, καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-24. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η διαφορά ξέφυγε για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έφτασε ακόμα και στο +20 (53-33), παίζοντας εξαιρετική άμυνα πάνω στα ατού των Τούρκων. Ο Μίρζα Μπέγκιτς ήταν καλός ψηλά, ο Σπανούλης έδινε ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 59-35. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 72-54.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-24, 59-35, 72-54.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Λο, Ντανστόν 18, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 3, Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 5 (1), Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 7 (1).
Γαλατασαράι (Αταμάν): Έρτσεγκ 2, Κοκσάλ, Χέρστον 2, Ακιόλ 3 (1), Αλντεμίρ 10, Μενσά Μπονσού 7, Μάτσβαν 2, Αρόγιο 6, Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 9 (1), Ντόμερκαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα