Καλή κίνηση με Καββαδά

Καλή είναι η κίνηση με την απόκτηση του Καββαδά από τον Ολυμπιακό για τους ερυθρόλευκους που με καθυστέρηση 1,5 χρόνου και γλιτώνοντας και μια 300αρα πρόσθεσαν έναν ακόμα ελπιδοφόρο έλληνα παίκτη στο ρόστερ τους. Πρόπερσι έγινε άνευ λόγου και αιτίας πανικός για τον Καββαδά, ένα παίκτη που δεν είχε καν παίξει μπάσκετ καλά καλά. Και αυτό έγινε επειδή κλασικά ενδιαφέρθηκαν οι δύο αιώνιοι. Φέτος το καλοκαίρι

ο Πανιώνιος ήθελε αλλά δεν .. Και αφού μάλιστα ο παίκτης πήγε απρόσμενα ακόμα και σε Ευρωμπάσκετ. Και τελικά ο μεγάλος χαμένος βρέθηκε να είναι ο Πανιώνιος που από εκεί που θα είχε βάλει μια 300αρα πρόπερσι χαλαρά στα ταμεία του, φέτος βγαίνει και χαμένος καθώς δύσκολα θα πάρει καν ένα 80αρι με τον παίκτη να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Αγωνιστικά ο Πανιώνιος δεν χάνει κάτι καθώς ο παίκτης δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Σφαιρόπουλου μάλλον επειδή ήξεραν στην πλατεία ότι το καλοκαίρι ο αθλητής ήταν αποφασισμένος να φύγει όπως έπραξαν πριν μερικούς μήνες και οι Παππάς-Γιάνκοβιτς. Και έτσι έπαιζε ελάχιστα και ήταν σαν ξένο σώμα και γι αυτό αποκτήθηκε και ο Σκορδίλης. Ο ίδιος ο παίκτης από πρόπερσι ήταν φανερό ότι ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό λόγω Μπαρτζώκα μιας και με τον συγκεκριμένο προπονητή που του έδωσε ..βήμα στην Α 1 έχει άριστες σχέσεις και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Συνεπώς ήταν θέμα τάιμινγκ η μετακίνησή του και όλα έδειχναν καλοκαίρι.

Επειδή όμως φέτος υπάρχει ο σχετικός νόμος μιας μετακίνησης και επειδή ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε αμηχανία με τον τραυματισμό του Σίμονς αλλά και τον παροπλισμένο από τραυματισμό επίσης Μαυροειδή, πολύ σωστά ο Μπαρτζώκας σκέφτηκε να κάνει την κίνηση αυτή. Ο Ολυμπιακός για να θωρακιστεί θα έδινε ένα 400αρι πληρώνοντας υπεραξία επειδή είναι Ολυμπιακός σε ένα παίκτη τύπου Πάουελ που το καλοκαίρι θα έφευγε. Και δεν θα έκανε την διαφορά και θα ήθελε χρόνο να μπει και αν στο πνεύμα αυτής της ομάδας. Με τον Καββαδά η όλη κίνηση θα πάει στα 150-180 χιλιάρικα (άντε και το συμβόλαιο του παίκτη που είχε φέτος δηλαδή)και θα έχει ενσωματώσει πιο γρήγορα ένα παίκτη που θα έπαιρνε το καλοκαίρι σαν ελεύθερο.

Το ερώτημα είναι αν έλλειπε ο Καββαδάς. Ή ένας παίκτης. Στο σέντερ ο Ολυμπιακός έχει Ντάνστον, Σίμονς και Μπέγκιτς. Με τον τραυματισμό του δεύτερου και το ντεφορμάρισμα και τραυματισμούς και του τρίτου υπήρχε ένα κενό . Και καθώς ο Μαυροειδής δύσκολα θα είναι έτοιμος. Έτσι ο Μπαρτζώκας ήθελε ένα παίκτη ρολίστα πολυτελείας, χαμάλη πολυτελείας με την δική του φιλοσοφία και πάικτη ομάδας με όρεξη για δουλειά. Ώστε να έχει καβάτζο και για τραυματισμό. Γιατί ο Καββαδάς που γι αυτό τον πήρε και ο Τρινκέρι προς γενική έκπληξη το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ, θα μπει να σπρώξει με τον όγκο του, να δώσει μάχες για 5-6΄χωρίς να έχει απαιτήσεις στην επίθεση και να διαταράξει τις ισορροπίες.

Και έτσι η κίνηση του Ολυμπιακού κρίνεται απόλυτα λογική και θετική αφού βάζει νωρίτερα στο ρόστερ του ένα παίκτη που ήθελε ο κόουτς και θα έβαζε το καλοκαίρι και λύνει και το πρόβλημα του "παίρνω ή δεν παίρνω αμερικανό ψηλό". Όσον αφορά τον ίδιο τον Καββαδά η εκτίμησή μου είναι ότι είναι ένα παιδί με προοπτικές αλλά σε εντελώς διαφορετική διάσταση απ ότι έχει προβληθεί.

Ο Καββαδάς είναι δουλευταράς και δυναμικός μίνι σέντερ. Κορμί 4αριου (με 2.05) σε ύψος αλλά βαριού 5αριού σε όγκο. Πριν 1,5 χρόνο είχε τεχνική καλή για σέντερ και από τα πολλά βάρη (λάθος σχεδιασμός κατά την γνώμη μου) έφτασε να κάνει αιρ μπολ σε βολή. Πάει να γίνει μια μικρογραφία Μπατίστ κοινώς ,δηλαδή σέντερ δύναμης αλλά με χαμηλό κορμί και θέλει πολύ δουλειά στο τεχνικό κομμάτι τώρα που πήρε όγκο για να μπορεί να τελειώνει φάσεις στο λόου ποστ και στο χάι ποστ. Αυτή την στιγμή είναι ένας παίκτης που έκανε απότομα ένα άλμα στις εκτιμήσεις αλλά αγωνιστικά αντί να ανεβαίνει σε αριθμούς και παρουσία κατέβηκε καθώς άλλαξε στιλ προπόνησης και σωματοδομή.

Στον Ολυμπιακό μπορεί να βρει το νέο του πρότζεκτ και να δίνει βοήθειες φέτος για 5λεπτα και από την νέα σεζόν και μέσα σε μια διετία δουλεύοντας και τεχνικά και στην επίθεση να γίνει ένας μίνι σέντερ σε ύψος αλλά δυναμικός για συγκεκριμένους ρόλους και παίκτης των 6-7π και 5-6ριμπ και με καλές άμυνες και ομάδας που θα βρίσκει καλά βοηθητικά συμβόλαια σε μεγάλες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα