«Πόκερ» με Λάσμε, δεν υπάρχει «θέμα» με Γκιστ!

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μπορεί σε πρώτη φάση να είχε… εκτός ΟΑΚΑ τον Στεφάν Λάσμε, άποψη που ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της… ελευθερίας του Γκαμπονέζου σέντερ από τους νταμπλούχους, με τη χρησιμοποίηση της «option out» στο συμβόλαιό του, ωστόσο… όλα αλλάζουν και τα… φαινόμενα απατούν.

Το «σπάσιμο» του συμβολαίου του Λάσμε δεν σημαίνει

απαραίτητα και διαζύγιο… Ο εκπρόσωπος του παίκτη παραδέχθηκε με δηλώσεις του πως αυτός και ο πελάτης του δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη, για ένα συμβόλαιο που υπεγράφη πριν από ένα χρόνο, ωστόσο δεν ρίχνουν «μαύρη πέτρα» πίσω τους. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ο 32χρονος άσος θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι άνευ όρων. Σε αυτό το πλαίσιο, αποκαλύφθηκαν οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο

Οι νταμπλούχοι αφήνοντας ελεύθερο τον Λάσμε, δεν τον… έδιωξαν, αλλά του κατέστησαν σαφές πως δεν θέλουν να τον κρατήσουν με τα 1,25 εκατ. δολάρια που προέβλεπε το συμβόλαιο για τη σεζόν 2014/2015. Αντίθετα, τον θέλουν για τρίτη σερί χρονιά στα «πράσινα», με απολαβές σαφώς χαμηλότερες, ποντάροντας φυσικά πως βγαίνοντας στην αγορά, ο Λάσμε δεν θα βρει το συμβόλαιο που θα έπαιρνε, από άλλη ομάδα.

Η διαπραγμάτευση ήδη έχει ξεκινήσει, με τιμή εκκίνησης από πλευράς Παναθηναϊκού να είναι στις 700.000 δολάρια, ένα ποσό που μπορεί να ανέβει, αλλά σε συνδυασμό με… πτώση των απαιτήσεων του Γκαμπονέζου, ώστε να επέλθει συμφωνία. Μια συμφωνία για την οποία υπάρχει αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί ώστε ο Λάσμε να μείνει στο ΟΑΚΑ!

Δεν πάει πουθενά ο Γκιστ

Αυτός που δεν θα το… κουνήσει από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι ο Τζέιμς Γκιστ! Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ήταν στο «κλαμπ» των παικτών που έμειναν ελεύθεροι με το «option out», σαφέστατα γιατί δεν υπήρχε τέτοιος όρος στο συμβόλαιό του, που είναι διετές «κλειστό». Το συγκεκριμένο συμβόλαιο προβλέπει απολαβές 785.000 δολαρίων για τη σεζόν 2014/2015 και δεν αναμένεται να αλλάξει, αφού δεν θεωρείται υπέρογκο ποσό, εκτός κι αν κάτι τέτοιο προκύψει από τις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Εν κατακλείδι, ο νέος Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να διατηρήσει τους δύο «πύργους» του, με την ενίσχυση να έρχεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα