Πέτρος Γερομίχαλος στο basketblog.gr: «Με τους Μαχητές στην Α2»

Οι Μαχητές Δόξας Πευκών αποτελεί ότι πιο όμορφο έχουν να επιδείξουν οι Εθνικές κατηγορίες, καθώς οδηγεί την κούρσα του Βορείου ομίλου της Β' Εθνικής, έχοντας 18 νίκες και 1 ήττα, και αυτή στην Πάτρα από τον Προμηθέα, όπου ουσιαστικά πέτυχε τον σκοπό του κρατώντας την υπέρ του διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι Μαχητές αποτελούν μια ομάδα πρότυπο που σταδιακά άρχισε να εμφανίζεται στο προσκήνιο, και υπό την καθοδήγηση του προπονητή αλλά και δάσκαλου, Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, και κατάφερε

πλέον να βρίσκεται μια ανάσα από την πρώτη της συμμετοχή στην Α2, καθώς διαθέτει ένα σύνολο με τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη να μην πλησιάζει τα 30 ετών, και δείχνει ότι οι ομάδες μπορεί και να χτίζονται, και όχι να αγοράζονται.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην φετινή πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι και ο Πέτρος Γερομίχαλος (2,02 - 21 ετών), ο οποίος αποτελεί ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί στον Ελλαδικό χώρο στις θέσεις των πάουερ φόργουορντ. Ο Γερομίχαλος έχει πετύχει 346 πόντους (18,2 πόντους κατά μέσο όρο), έχει μαζέψει μεγάλο αριθμό ριμπάουντ, και αποτελεί τον παίκτη ορχήστα για τους Μαχητές.

Ο Γερομίχαλος συστήνεται στο κοινό καθώς παραχώρησε συνέντευξη στο basketblog.gr μιλώντας για την καριέρα του ως τώρα, η οποία ξεκίνησε από τον Άρη και τα τμήματα υποδομής του, φτάνοντας στους Μαχητές, για το παρόν, αλλά αλλά και το μέλλον:

«Η φετινή μας επιτυχία είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων, και σίγουρα παίζει ρόλο ότι δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση, και ότι είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, είμαστε ομάδα και περνάμε χρόνο μαζί και εκτός γηπέδου. Αυτά τα δυο νομίζω ότι είναι τα κυριότερα συστατικά της επιτυχίας μας», ενώ αναφορικά με το δικό του μέλλον τόνισε: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι παίκτης των Μαχητών και κοιτάζω την φετινή περίοδο και την πορεία της ομάδας μου, και το πως θα πετύχει τους στόχους της, και το καλοκαίρι βλέπουμε», για να τον ρωτήσουμε το αν θα ήθελε να συνεχίσει με τους Μαχητές και στην Α2, σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πετύχει την διαφαινόμενη άνοδο: «Σίγουρο αυτό είναι μια πολύ καλή προοπτική για εμένα, και είναι κάτι που θα ήθελα».

Αναφορικά με την γνώμη του για το πρωτάθλημα και το ποίοι ήταν οι αρχικοί στόχοι της ομάδας είπε: «Στόχος μας ήταν να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και ομαδικά αλλά και ατομικά, και να παίζουμε όλο και πιο όμορφο μπάσκετ με τον καιρό, αλλά στην πορεία, και όταν έχουμε κάνει ένα τέτοιο σερί 18-1, στο μυαλό μας υπάρχει και η άνοδος, και την έχουνε σαν στόχο, καθώς έχουμε μια ήττα, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει καθώς έχουμε κρατήσει την υπέρ μας διαφορά με τον Προμηθέα. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, έχει πολλές δυνατές ομάδες, με τον Προμηθέα να ξεχωρίζει καθώς διαθέτει έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει ακόμα και Α1».

Στην συνέχεια τον ρωτήσαμε, για να μάθουμε αν την φετινή σεζόν υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση από τον κόσμο στα παιχνίδια των Μαχητών για να μας απαντήσει: «Από πέρυσι έχουμε περισσότερο κόσμο, αλλά δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την παρουσία του».

Οι Μαχητές είναι η ομάδα που σε σχέση με τους τρεις που διεκδικούν την άνοδο και έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα (Κύμη, Φάρος, Προμηθέας), προσφέρουν κάτι καινούργιο με χαμηλό μπάτζετ και νεανική ομάδα, προσφέροντας θέαμα και όμορφο μπάσκετ με τον Γερομίχαλο να τονίζει: «Αυτή είναι η δική μας απάντηση ότι κάτι μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς τα πολλά χρήματα. Αυτό που δημιούργησαν φέτος οι Μαχητές είναι κάτι καινούργιο, δεν το συναντάμε συχνά, καθώς έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα πρότυπο, με νεανικό μέσο όρο ηλικίας, με πολλές ομάδας να είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να μας μιμηθούν από εδώ και πέρα», ενώ σε ερώτηση αν οι Μαχητές με μια δυο προσθήκες έμπειρων παικτών μπορούν να σταθούν στην Α2, η απάντηση του ήταν αποστομωτική: «Νομίζω ότι και τα ίδια παιδιά να μείνουν στην ομάδα, αυτή μπορεί να σταθεί άνετα, και να κάνει κάτι καλό».

Όπως είναι αντιληπτό, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και την συμβολή του, με τον 21χρονο πάουερ φόργουροντ να μας αναφέρει: «Χωρίς αμφιβολία είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, στο να βελτιωθώ και να εξελιχθώ, και δείχνει να με εμπιστεύεται αρκετά. Ότι κάνω και εγώ μέσα στο γήπεδο βγαίνει από την δική μου σκληρή δουλειά, αλλά και απο την ομαδική προσπάθεια, γιατί χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να φανώ τόσο, αλλά και την εμπιστοσύνη του coach, ενώ παιχνίδι με παιχνίδι αποκτάω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Keywords
Αναζητήσεις
πέτρος γερομιχαλός
Τυχαία Θέματα