Οι ήττες δεν ήρθαν από απρόβλεπτους παράγοντες

Για τον Ολυμπιακό ήταν μια παρηγοριά το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου του όταν το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά από τη Φενέρ. Δείγμα εμπιστοσύνης στην ομάδα και αποδοχής. Ηταν όμως και η μοναδική παρηγοριά της βραδιάς. Γιατί όλα τα άλλα ήταν το άθροισμα όσων άσχημων μπορούσαν να προκύψουν σε έναν αγώνα. Και προέκυψαν ίσως στον πλέον καθοριστικό αυτής της φάσης. Για τον δε Παναθηναϊκό, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος, παρηγοριά δε μπορεί να βρει. Εχει πρόβλημα και δεν έχει τρόπο να το ξεπεράσει. Και το χειρότερο

είναι ότι εμφανίζει πρόβλημα νοοτροπίας και με αυτό, τα αγωνιστικά του ελαττώματα γιγαντώνονται.

Στο ΣΕΦ το κακό για τον Ολυμπιακό, πέραν της κατάληξης του αγώνα φυσικά, ήταν ότι η ήττα και η απώλεια και της διαφοράς δεν ήρθαν από απρόσμενους παράγοντες. Μια ομάδα που "δάγκωσε" πολλές φορές τον αντίπαλό της με την άμυνα, δε μπόρεσε στιγμή να περιορίσει τον Γκούντελοκ. Και επειδή δεδομένα θα είχε επικεντρώσει εκεί την προσοχή της, απέτυχε.

Δεν ήταν έκπληξη ακόμα και η συντριπτική υπεροχή της Φενέρ στα ριμπάουντ, με 42-19 και οι ζημιές που έκαναν οι ψηλοί της. Την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασα τη γνώμη ότι ο Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να ανησυχήσει από τις απώλειες που είχε στους ψηλούς απέναντι στο "άναρχο" Μιλάνο. Αντίθετα, ότι θα τις ένιωθε αν έπαιζε με την γεμάτη κορμιά Φενέρ. Επαιξε σήμερα και το πλήρωσε. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αν είχε τον Πέτγουεϊ ή τα λίγα λεπτά του Τσαϊρέλη κάτι θα άλλαζε. Διότι σε επίπεδο βασικών λύσεων μέσα στη ρακέτα, αποδείχθηκε ότι υπήρχε διαφορά.

Σίγουρα τα προβλήματα που είχαν και οι Σπανούλης και Μάντζαρης έπαιξαν τον ρόλο τους. Σίγουρα όμως και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η Φενέρ ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα στο ΣΕΦ. Εδειξε καλύτερη ομάδα στην παρούσα φάση, έδειξε πιο έτοιμη για το ματς, δείχνει και σε διάρκεια εδώ και δύο μήνες πανέτοιμη να "αρπάξει" το πλεονέκτημα έδρας. Από ποιόν; Θα δείξει. Η Εφές δεν έκανε ένα δώρο απόψε αν και πάλεψε παλικαρίσια στη Μόσχα, οπότε ο Ολυμπιακός αφού ανασυνταχτεί και καταφέρει να περάσει από τη Βιτόρια, θα πρέπει πιθανότατα να παλέψει για την υπέρβαση και το πλεονέκτημα μέσα στη Μόσχα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι φέτος ότι μεταμορφώνεται ανεξήγητα μακριά από το ΟΑΚΑ, αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι ενώ γύρισε το ματς δεν το πήρε. Τα λάθη αυξήθηκαν αντί να έρθει η ηρεμία, το πλάνο πήγε περίπατο και στα κρίσιμα έμοιαζε ο καθένας να κάνει τα δικά του, η αυτοπεποίθηση δεν υπήρχε όπως α έπρεπε μετά από τόσο μεγάλη ανατροπή. Λογικά ο Παναθηναϊκός δεν θα κινδυνεύσει για την πρόκρισή του. Μόνο που φέτος έχει κάνει αρκετά πράγματα που δεν είναι λογικά για το μέγεθός του. Και έχοντας δώσει δικαιώματα σε πολλούς να πιστεύουν ότι μπορούν να τον νικήσουν, και να το κάνουν, κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει τον διακόπτη για να μην βρεθεί σε οριακές καταστάσεις στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα