Πεδουλάκης: «Εκταμιεύσαμε τη νίκη στη Βιτόρια»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν σαφώς ανακουφισμένος μετά από τη νίκη επί της Εφές, επισημαίνοντας πως έτσι απέκτησε αξία το «διπλό» επί της Λαμποράλ, ενώ ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ομαδική δουλειά μέσα κι έξω από το παρκέ για να επιτευχθεί το ζητούμενο.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε:

Για τη νίκη και πως ήρθε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν η εκταμίευση της νίκης στη Λαμποράλ. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε διάθεση και ενέργεια στο

πρώτο ημίχρονο. Κάναμε λάθη στηντακτικήμ όμως στο δεύτερο ημίχρονο το διορθώσαμε και αυτό συνετέλεσε ώστε να νικήσουμε. Είχαμε ομαδικό πνεύμα και κάναμε πολλά σουτ με εξαιρεικές προυποθέσεις και μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο ποσοστό. Οι ασίστ με τα λάθη είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας. Όλα τα παιδιά έδωσαν ενέργεια. Ο Μπράμος έκανε σπουδαία δουλειά, δεν σκόραρε, αλλά έκανε πολλά πράγματα που βοήθησαν μέσα στο γήπεδο».

Για την βελτίωση του Παναθηναϊκού: «Ηταν τόσο απλό. Μας έλειπαν σοβαρά κομμάτια ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση είναι κάτι που πληρώνεται πολύ ακριβά ενώ η άμυνα χτίζεται. Από εκεί που μπορούμε να ξεκινήσουμε, μας έλειπαν πολύ σημαντικά κομμάτια. Ο Λάσμε έλειπε 4 μήνες. Ο Ρόκο παίζει με μία προπόνηση την εβδομάδα. Η άμυνα είναι σαν την αλυσίδα. Οι απουσίες έφεραν εκνευρισμό στην ομάδα και επιβάρυνε κάποιους άλλους. Εχουμε θέματα, δεν κρύβομαι, έχουμε αυτογνωσία και προπσαθούμε να τα καλύψουμε. Είμαστε ομάδα που δουλεύει, με καλό κλίμα και πιστεύει ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι το μότο μας, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Εχουμε λίγες ώρες έως το ματς τη Δευτέρας.

Καταφέραμε να βρεθούμε όλοι μαζί, προπονηθήκαμε. Όλα είναι προσθετικά, είναι σαν τον σεισμό. Μπορείς να πέσεις με 7 ρίχτερ, αλλά μπορείς να πέσεις και με 4. Το ζητούμενο είναι πως μέσα από αυτό βρίσκουμε το θετικό κομμάτι. Από αυτά σφυρηλατηθήκαμε. Εχουμε παίξει αρκετούς τελικούς κι έχει περάσει στα παιδιά».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απέφυγε να μιλήσει: «Εδώ να μιλήσουμε για την Εφές, σεβόμενοι την προσπάθεια των παιδιών μας. Από αύριο θα μιλήσουμε για τη Δευτέρα».

Για το πάθος όλης της ομάδας και του πάγκου: «Αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Υποσχεθήκαμε να κρατήσουμε στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν. Το μπάσκετ είναι άθλημα κατοχής. Αλλιώς παίζεται η Ευρωλίγκα. Από το ζέσταμα δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, αλλά αυτό που έχουμε ζητήσει από όλους είναι να δίνουν σε αυτούς που παίζουν ενέργεια».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Παππά υπογράμμισει: «Ολοι είναι σημαντικοί, όχι μόνο ο Νίκος. Ο Παππάς όπως και ο Βλάντο κάνει ένα ταξίδι σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο. Θυμάμαι τον Καλάθη πως ήταν εκτός για 1,5 χρόνο πριν παίξει. Ο Νίκος είχε δύσκολη κατάσταση με το χέρι του. Ακομα και σήμερα αυτό που έκανε ο Βλάντο στην άμυνα βοήθησε. Στην Ευρωλίγκα σε δύο λεπτά μπορεί να καταστραφείς. Εχουν δοθεί ευκαιρίες σε όλους στον πρώτο γύρο. Δεν με έχετε ρωτήσει γιατί δεν παίζει ο Χαραλαμπόπουλος… Εγώ δείχνω τον πραγματικό δρόμο, της δουλειάς, της προσπάθειας. Ανησυχώ για όλα τα παιδιά. Ο Νίκος έχει δει τη διαφορά από το πρωτάθλημα με την Ευρωλίγκα. Είναι σαν να πηγαίνει από μονοκατοικία σε πολυκατοικία. Τις εμπειρίες τις διαβάζουν και τις καταθέτουν στο παρκέ».

Για τη συνεργασία του Διαμαντίδη με τον Λάσμε: «Είναι αμφίδρομη η σχέση. Στον τομέα της δημιουργίας έχουμε θέματα. Προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα, όπου βγαίνει ο Διαμαντίδης να πάρουμε πράγματα από άλλους. Πέρυσι δούλεψαν ο Λάσμε και ο Γκιστ. Η ικανότητα του Διαμαντίδη τους βοηθά. Ο ένας βοηθά τον άλλον. Εχουμε αυτογνωσία. Το ξέρουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό κάθε μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα