Πανελευσινιακός - Πανιώνιος 76-72

Κόντρα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, ο Πανελευσινιακός δεν σταματά να παλεύει για την παραμονή του στην Basket League ΟΠΑΠ. Οι "σταχυοφόροι" έκαναν την έκπληξη επικρατώντας στη "Γούβα" του Πανιωνίου με 76-72 και διατηρήθηκαν "ζωντανοί" στο κόλπο της παραμονής. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Νίκος Λιακόπουλος (21 πόντοι), ενώ ο Νίκος Παπανικολάου ήταν αυτός που με δύο εύστοχες βολές "κλείδωσε" τη νίκη

για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και με οδηγό το Νίκο Λιακόπουλο δεν άργησαν να προηγηθούν με εφτά πόντους (9-2). Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, αλλά οι "σταχυοφόροι" είχαν τον τρόπο να διατηρούνται μπροστά στο σκορ με σχετική άνεση. Παρόλ' αυτά, ένα μικρό "ξέσπασμα" των "κυανέρυθρων" στα τελευταία λεπτά της α' περιόδου, τους έφερε σε απόσταση βολής από τον Πανελευσινιακό (21-20).

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι κλειστό και στο β' δεκάλεπτο, αφού η αστοχία του Πανιωνίου στα σουτ δύο πόντων δεν τους επέτρεπε να "πατήσουν το γκάζι" και να ξεφύγουν στο σκορ. Έτσι, οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι - χέρι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους νεοφώτιστους, όμως, να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα (39-36).

Στο γ' δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσε τα ποσοστά της στα σουτ δύο και τριών πόντων με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ (41-43 στο 23'), αλλά η απάντηση από πλευράς Πανελευσινιακού ήταν άμεση. Η άμυνα των "σταχυοφόρων" έγινε πιο σκληρή και με τους Νίκο Λιακόπουλο και Ξαβιέρ Γκίμπσον να δίνουν τον ρυθμό στην επίθεση, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα (59-54 στο 30').

Οι γηπεδούχοι δεν απώλεσαν σε κανένα σημείο της δ' περιόδου τα ηνία στο σκορ έχοντας διαρκώς το πάνω χέρι στην υπόθεση "νίκη". Ακόμα κι όταν ο Πανιώνιος έκανε την τελική του αντεπίθεση για να πάρει το "διπλό", η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα διατήρησε την ψυχραιμία της και με τους Καλίστους Εζιούκου και Νίκο Παπανικολάου να έχουν 3/4 στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.

Διαιτητές: Χριστοδούλου - Παναγιώτου - Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-36, 59-54, 76-72.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 6, Παπανικολόπουλος 6 (2), Παπανικολάου 6, Δημάκος, Γκίμπσον 10 (1), Μαγκουνής 6 (1), Λιακόπουλος 21, Δεληγιάννης 2, Τσιάκος 4, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 11.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέιν 10 (2), Αθηναίου 7 (1), Κις, Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 13 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Καββαδάς 9, Παππάς 10, Αγραβάνης, Μπούκερ 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα