Ολοκληρωτική επικράτηση

Έπαιξε άμυνα, έβγαλε συνεργασίες στην επίθεση, κυριάρχησε κατά κράτος κι αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ (52-80), με το οποίο η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε της Γερμανίας, στη δεύτερη μέρα του τουρνουά στο Στρασβούργο. Ο Αντρέα Τρινκιέρι σίγουρα θα έχει πράγματα να διορθώσει, όμως δεν μπορεί παρά να έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα και κυρίως τη διάθεση των διεθνών.

Αν και χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Καϊμακόγλου, η Εθνική δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Γερμανία, που μπορεί να μην είναι κανένας… μπασκετικός ογκόλιθος, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα που αρέσκεται

στο… φυσικό παιχνίδι, που τρέχει, που πιέζει και που δεν παρατά τον αγώνα.

Οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν ωριμότητα στην επίθεση, είχαν πολύ καλά ποσοστά μέσα κι έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (56% στα τρίποντα, σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι παραπάνω από καλό), αλλά το κυριότερο έδειξαν διάθεση στην άμυνα, ακόμα κι όταν η πλάστιγγα είχε γείρει προς τη μεριά τους.

Σημειώστε πως το πρώτο εύστοχο καλάθι της Εθνικής Γερμανίας στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήρθε στο 37' από τον Σαφάρτσικ, σταματώντας το σερί της Ελλάδας στο 13-0.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 31 πόντους (43-74 στο 36') και οι διεθνείς πέτυχαν μια άνετη νίκη, δείχνοντας σαφέστατη βελτίωση -παρά τις δύο απουσίες-σε σχέση με το πρώτο ματς του τουρνουά.

Το σκορ μοιράστηκε, η "επίσημη αγαπημένη" πήρε πόντους απ' όλα τα σημεία της επίθεσης, ενώ οι 52 πόντοι παθητικό δείχνουν πως υπήρξε διάθεση να παίξουν άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 26-39, 43-61, 52-80.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μεντς): Γκίφεϊ 4, Γκίντερ 2, Τσβίνερ 6, Σάφαρτσικ 11 (3), Στάιγκερ 5 (1), Πλάις 8, Ντόρετ 8, Σάιφερτ 2, Τσίρμπες 1, Κινγκ 3 (1), Λίσκα 2. Τάντα.
ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Φώτσης 11 (3), Παπανικολάου 9 (3), Μαυροκεφαλίδης 8, Σλούκας 4, Κατσίβελης 5, Βασιλειάδης 12 (2), Ζήσης 2, Περπέρογλου 7 (2), Βουγιούκας 8, Μπράμος 2, Πρίντεζης 12, Καββαδάς.

● Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια Γαλλία (19:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα