"Χαλκιδαίος" ο Ιβάν Άσκα

Την απόκτηση του Ιβάν Άσκα ανακοίνωσε ο Ίκαρος Χαλκίδας. Πρόκειται για φόργουορντ/σέντερ από τις Παρθένες Νήσους, ο οποίος είναι απόφοιτος του Μάρεϊ Στέιτ, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο "έλαμψε" στο Βέλγιο με τα χρώματα της Λέβεν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"O Ίκαρος Χαλκίδας ενίσχυσε την γραμμή ψηλών του με την προσθήκη του Ιβάν Άσκα! Ο απόφοιτος του Μάρεϊ Στέιτ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και θα βρίσκεται στην Χαλκίδα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας!

"Όταν έγινε

η πρώτη επαφή με τον Ίκαρο, ενθουσιάστηκα στην προοπτική να αγωνισθώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα", ήταν η πρώτη κουβέντα του 23χρονου άσου, ο οποίος συμπλήρωσε: "Ήξερα πως είναι μια πολύ δυνατή λίγκα και στην συνέχεια έμαθα μόνο καλά πράγματα για την καινούρια μου ομάδα. Ανυπομονώ να έρθω στην χώρα σας και να ξεκινήσουμε τη δουλειά για τη νέα σεζόν. Ξέρω ότι η ομάδα μετακόμισε σε μια καινούρια πόλη (σ.σ. Χαλκίδα) και αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Θα είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας συμπαρασταθεί".

Από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής του Ικάρου Σταύρος Ελληνιάδης πρόσθεσε: "Ο Ιβάν προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημα του Βελγίου και οι πληροφορίες που συλλέξαμε ήταν ιδιαίτερα θετικές. Όπως και με τους άλλους παίκτες που έχουμε αποκτήσει, κοιτάξαμε να συνδυάζει το ταλέντο με το κίνητρο και θεωρούμε πως στα 23 του χρόνια η πρόκληση να παίξει σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα σαν την Α1, είναι πολύ μεγάλη. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα και τον περιμένουμε στη Χαλκίδα".

Who is who

Ο Άσκα γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1990, έχει ύψος 2,03 και αγωνίζεται στις θέσεις "4" και "5". Έχει καταγωγή από τις Παρθένες Νήσους, αλλά μεγάλωσε στην Φλόριντα και το 2008 εντάχθηκε στο πανεπιστήμιο του Μάρεϊ Στέιτ. Μετά από μια εξαιρετική καριέρα το 2012 αποφοίτησε, έχοντας στην τελευταία του σεζόν 10,6 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο, σε 27 συμμετοχές.

Μάλιστα οδήγησε τους Ρέισερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιφέρειας Οχάιο Βάλεϊ και στον δεύτερο γύρο του τελικού τουρνουά του NCAA, όπου ηττήθηκαν από το Μαρκέτ των μετέπειτα ΝΒΑers Τζα Κράουντερ και Ντάριους Όντομ Τζόνσον.

Την περσινή σεζόν αγωνίσθηκε στο Βελγικό πρωτάθλημα. Με τη φανέλα της Λέβεν ήταν ένας από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας, μετρώντας 14,1 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,3 κλεψίματα και 1,5 ασίστ ανά αγώνα σε 27 παρουσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα