Ντεμπούτο με νίκη για Τρινκιέρι

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η "επίσημη αγαπημένη" επικράτησε της Κροατίας με 87-85 (στα πλαίσια Διεθνούς Τουρνουά που διεξάγεται στο Στρασβούργο) χάρη σε buzzer beater τού Γιώργου Πρίντεζη, αν και παρατάχθηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση με αποτέλεσμα να προφυλαχθεί από τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Το

εμπόδιο της "χρβάτσκα" ήταν αρκετά υψηλό για πρώτο φιλικό, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μπορεί η άμυνα να μην δούλεψε σε υψηλά στάνταρ (εν μέρει φυσιολογικό), αλλά η διάθεση που επέδειξαν οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι σε συνδυασμό με την επιθετική έξαρση μερικών εξ αυτών λογίζονται στα "+" της συγκεκριμένης φιλικής αναμέτρησης.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα αναδείχθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που σημείωσε 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντοι), Ίαν Βουγιούκας (13 πόντοι) και Μάικλ Μπράμος (13 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 43-42, 70-60, 87-85.
ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης, Ζήσης 6 (6 ασ.), Περπέρογλου 3 (4 ριμπ.), Φώτσης 9 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Παπανικολάου 4 (3 ασ.), Μαυροκεφαλίδης 16 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 4 ασ.), Βουγιούκας 13 (7/8 βολ.), Καϊμακόγλου, Μπράμος 13 (2), Πρίντεζης 14 (6 ριμπ.), Σλούκας 4 (2 ασ.), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 6, Άντριτς 2, Ντρέιπερ 6, Μπογκντάνοβιτς 25 (4), Ρούντεζ, Τόμας 15 (1), Ούκιτς 14 (2), Σιμόν 9 (2), Μάρκοτα 4, Ντέλας Α. 2, Ζόριτς 2.

Τραυματίστηκε ο Καϊμακόγλου

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν, όμως, ο μεγάλος άτυχος της αποψινής αναμέτρησης απέναντι στην Κροατία καθώς συγκρούστηκε με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να δει το υπόλοιπο παιχνίδι από την άκρη του πάγκου. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα