Α2: Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Μπορεί οι ξένοι (κοινοτικοί) παίκτες να έχουν μειωθεί στο φετινό πρωτάθλημα (κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μόνο για έναν), όμως αυτοί που παίζουν στην Α2 κάνουν τη διαφορά. Έτσι, είχαν τη τιμητική τους κατά την 8η αγωνιστική, καθώς οι τρεις από τη πεντάδα των κορυφαίων που επιλέξαμε, προέρχονται από τη μεγάλη των "Πλάβι" σχολή... Αναλυτικά:

1. Μάρκο Πόπαντιτς: Ο Σέρβος πλέι μέικερ, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της σπουδαίας εκτός έδρας νίκης του Αρκαδικού επί του Παγκρατίου, ενώ είχε... κρύο αίμα στις κρίσιμες βολές στο τέλος που έκριναν το παιχνίδι. Με 20 π. (4/5 β., 2/5 διπ., 4/5 τριπ.),

ο 24χρονος γκαρντ ήταν η βασικότερη απειλή για το αντίπαλο καλάθι, ενώ στο ενεργητικό του καταγράφονται 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

2. Σωτήρης Καραποστόλου: Η Καβάλα δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, με τον έμπειρο γκαρντ να... οργιάζει στο παρκέ. Ο Καραποστόλου... ξετίναξε το σύστημα αξιολόγησης με 1258 μονάδες, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 25 π. και εξαιρετικά στατιστικά (5/5 β., 4/5 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ μοίρασε και 4 ασ.

3. Κώστας Τσότσος: Ο Ηρακλής ποντάρει πολλά στο φετινό πρωτάθλημα στον 33χρονο φόργουορντ, ο οποίος φρόντισε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ηγέτη και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό. 22 πόντοι (9/10 β., 5/6 διπ., 1/1 τριπ.), 6 ριμπ., 2 ασ., τα κατορθώματα του Έλληνα άσου με αποτέλεσμα το tentex να γράψει 1061...

4. Μπράνισλαβ Τόμιτς: Σταθερή αξία από το περσινό πρωτάθλημα ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη σημαντική νίκη του Φίλιππου Βέροιας επί του Κόροιβου Αμαλιάδας. Με 17 π. (3/5 β., 7/10 διπ.) "πλήγωσε" τη περσινή του ομάδα, κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ (11), ριμπ., ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Η τριάδα των κορυφαίων Σέρβων της αγωνιστικής συμπληρώνεται με τον φόργουορντ/σέντερ του ΟΦΗ. Στην εύκολη - όπως αποδείχθηκε - επικράτηση επί των Ικάρων Σερρών, σημείωσε 19 π. (4/5 β., 6/7 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ είχε 5 ριμπ. και 1 ασ., προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στους Κρητικούς.


Προπονητής της αγωνιστικής - Δημήτρης Γκίμας

Ο Φίλιππος Βέροιας έκανε μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και πολύ είχαν τον Έλληνα κόουτς ως υποψήφιο για αποχώρηση. Ο ίδιος δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα (και γραφόμενα), το ίδιο έκανε και η διοίκηση της ομάδας και πλέον έρχεται η δικαίωση. Αν και νεοφώτιστος, ο Φίλιππος με το άκρως ποιοτικό ρόστερ δείχνει τις τελευταίες εβεομάδες τη δυναμική του, με αποκορύφωμα τη σπουδαία νίκη επί τους επίσης ισχυρού Κόροιβου. Ο Γκίμας που προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και να δουλεύει αθόρυβα, έχει μεγάλο μερίδιο τόσο της Σαββατιάτικης επιτυχίας, όσο και του πλασαρίσματος της ομάδας στη τρίτη θέση του πίνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα