Ο Ρούντι Γκέι στο Σακραμέντο!

Ο Ρούντι Γκέι είναι ένας από τους νέους σταρ του ΝΒΑ, ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες της Λίγκας , με φετινό μισθό 19,3εκατ.δολ., αλλά δεν… στεριώνει εύκολα πουθενά. Λιγότερο από 12 μήνες μετά την περσινή ανταλλαγή του από το Μέμφις στο Τορόντο, ο Αμερικανός φόργουορντ ετοιμάζεται να μετακομίσει ξανά, αφού οι Ράπτορς έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με το Σακραμέντο

για την παραχώρησή του! Η συμφωνία, την οποία πρώτο μετέδωσε το «Yahoo!Sports», αναμένεται να επισημοποιηθεί την Δευτέρα (9/12), με τον Γκέι και τους Άαρον Γκρέι και Κουίνσι Έισι να οδεύουν προς τους Κινγκς και τους Γκρέιβις Βάσκεζ, Τζον Σάλμονς, Πάτρικ Πάτερον και Τσακ Χέιζ να ακολουθούν το αντίθετο δρομολόγιο. Ο κόουτς των Καναδών, Ντουέιν Κέισι, τόνισε πως «δεν μπορώ να μιλήσω μέχρι να είναι κάτι επίσημο», αλλά δεν έκρυψε ότι «δεν είναι ποτέ καλή η στιγμή να χάνεις έναν σταρ παίκτη, όμως έτσι είναι το ΝΒΑ και το μπάσκετμπολ και θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Ο Γκέι είναι φέτος ο 2ος σκόρερ του Τορόντο (μ.ο. 19,4π., αλλά με ποσοστό 38,8%-χειρότερο της καριέρας του) και δεν «κόλλησε» με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Και με την παραχώρησή του, οι Ράπτορς «ξεφορτώνονται» το «βαρύ» συμβόλαιό του, που σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή ανταλλαγή του Μπαρνιάνι στους Νικς, τους δίνει «χώρο» 20εκατ.δολ. στο σάλαρι-καπ για το επόμενο καλοκαίρι. Ο νέος τζένεραλ μάνατζερ των Καναδών, Μασάι Ουτζίρι, δεν προτιμά τα μακροχρόνια συμβόλαια για 2η φορά σε 3 σεζόν παραχωρεί τον μεγάλο αστέρα του, καθώς είχε κάνει το ίδιο και όταν εργαζόταν στο Ντένβερ, στέλνοντας τον Καρμέλο Άντονι στη Νέα Υόρκη, με 6 παίκτες για αντάλλαγμα! Με την ανταλλαγή του Γκέι, οι Ράπτορς συνεχίζουν το εκ νέου «χτίσιμό» τους, αφού οι 3 από τους 4 παίκτες που θα λάβουν για να αποχωριστούν τον Γκέι θα είναι ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς μόνο ο Σάλμονς έχει εγγυημένο συμβόλαιο έναντι 7εκατ για το 2014-15. Ενώ το Σακραμέντο, μετά την πρόσφατη απόκτηση του Ντέρικ Ουίλιαμς από τη Μινεσότα, προσθέτει στο ρόστερ του έναν ακόμη αθλητικό φόργουορντ και παραχωρώντας τον Βάσκεζ, κάνει χώρο στην 5αδα στον Αϊζάια Τόμας, που είναι φέτος ένας από τους καλύτερους 6ους παίκτες στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα