Ο Σταύρος Δανιήλ στο Basketblog.gr

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί στην πρώτο όμιλο του Νότου της Γ' Εθνικής ο νεοφώτιστος Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου (βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 5-1), ο οποίος αφού μας συστήθηκε, έχει βαλθεί να μείνει για τα καλά στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο οι άνθρωποι του συλλόγου κρατάνε χαμηλούς τόνους θέτοντας ως στόχο την γρήγορη σωτηρία, γεγονός που έχει εκφράσει πάρα πολλές φορές ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο Κώστας Οικονομάκης.

Στο Basketblog.gr μίλησε ο μεγάλος ηγέτης της

ομάδας Σταύρος Δανιήλ, ο οποίος όταν τον Σεπτέμβρη του 2012 άφηνε τον Απόλλωνα της Πάτρας για τον έτερο της Κορίνθου, για επαγγελματικούς λόγους, γνώριζε ότι με την παρουσία του θα άλλαζε το ρου της ιστορίας της ομάδας, την μπασκετικής Κορίνθου, με την μπασκετική πιάτσα να γνωρίζει πλέον πως στην Πελοπόννησο υπάρχουν δυο...Απόλλωνες. Ο ίδιος από την πλευρά του θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους τονίζοντας πως ως ότι έχει πετύχει η ομάδα ως τώρα το έχει κερδίσει με τον σπαθί της, ενώ στόχος δικός του αλλά και της διοίκησης είναι η δημιουργία μιας ομάδας με ντόπιους παίκτες και η προώθηση ταλέντων, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Αρχικά μας μίλησε για την πορεία της ομάδας και το πως δημιουργήθηκε αυτή, ενώ στάθηκε και στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Η πορεία μας ως τώρα είναι σίγουρα πάνω από αυτό που είχα υπολογίσει, και μοναδικό μελανό σημείο είναι η ήττα από τον Σπόρτιγκ στην πρεμιέρα, η οποία ήρθε σε ουδέτερη έδρα καθώς δεν ήταν έτοιμο το κλειστό της Κορίνθου λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις άδειες. Ωστόσο για την λογική της ομάδας μας το ουδέτερο γήπεδο δεν αποτελεί δικαιολογία» για να συνεχίσει αναλύοντας μας πως στήθηκε η ομάδας: « Το καλοκαίρι η ομάδα φτιάχτηκε με λίγα χρήματα, και με πολύ ψάξιμο για τα οικονομικά δεδομένα. Πριν έρθει ο Κώστας Οικονομάκης, ο πρώην προπονητής μας, ο Μάκης Γιατράς βοήθησε πολύ σε αυτόν τον τομέα, πριν αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους. Στη συνέχεια ήρθε ο Κώστας Οικονομάκης, και αυτό ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ομάδα, καθώς εκτός από καλός προπονητής, έπιασε τον σφυγμό της ομάδας και ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη το 100%. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό καθώς αποτελείται από εξαιρετικούς χαρακτήρες μηδενός εξαιρουμένου, και το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες ξέρουν να σέβονται και να ακούνε. Η ομάδα μας είναι φτιαγμένη κατά 90% από Κορίνθιους παίκτες γεγονός που μαζί με την πολύ καλή μας πορεία έφερε τον Κορίνθιο στο γήπεδο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα μας. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα κορμό παικτών από την ευρύτερη περιοχή που θα αποτελέσει την βάση των επόμενων ετών».

Στη συνέχει θέλησε να μας μιλήσει για την διοίκηση, για τους ανθρώπους που βοηθούν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα του Απόλλωνα, και που πραγματικά «πονάνε» οικονομικά: «Πολύ σημαντικό μερίδιο στην υγιείς κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα παίζει και η διοίκηση η οποία...μαθαίνει μαζί με την ομάδα. Η άνθρωποι της ομάδας μου έχουν εμπιστευτεί αρκετούς τομείς και του ευχαριστώ για αυτό, καθώς το καλοκαίρι, χωρίς τυμπανοκρουσίες φτιάξαμε μια ομάδα για να σώσει σε πρώτη φάση την κατηγορία, και το μπάτζετ ήταν βασισμένο σε αυτό. Οι άνθρωποι που βοηθάνε και συνεισφέρουν σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ο πρόεδρος μας ο Κος Μεταξάς, αλλά και οι κ.κ Γδύσης, Κόλιας, Σούκουλης, Παπαπετρόπουλος παράγοντες με σημαντική βοήθεια. Η διοίκηση μας είναι αξιοπρεπείς, συνεπής και τυπική σε όλα της, και όλοι στον σύλλογο αρχίζουμε και αποκτούμε ταυτότητα ώστε ο Απόλλων να γίνει γνωστός σε όλη την μπασκετική Ελλάδα. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια που παίρνουμε από τον Δήμο».

Ολοκληρώνοντας, ο πολύπειρος Δανιήλ μας μίλησε για το υλικό της ομάδας, για τον Κωνσταντίνου αλλά και για το σημερινό (Κυριακή 8/12) παιχνίδι με την Ζάκυνθο: «Όπως ανέφερα και πιο πάνω στόχος μας είναι η δημιουργία και η ανάδειξη παικτών από την ομάδα και όχι πλέον η προσωπική μας καριέρα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας, δουλεύει πάρα πολύ, και είναι από τα λίγα παιδιά που ακούνε και προσπαθούν κάθε μέρα. Δεν σας κρύβω ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα για όλους στην ομάδα και για μένα προσωπικά, να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο γιατί το αξίζει, και ξέρει τον τρόπο να το διεκδικήσει καθώς είναι φοβερός χαρακτήρας και με το κεφάλι χαμηλά μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Όσο αφορά το παιχνίδι με την Ζάκυνθο αναμένουμε ένα ντέρμπι και το παιχνίδι θέλει πολύ προσοχή. Στόχος μας είναι βέβαια η νίκη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος μπαίνουν οι υγιείς βάσεις ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη να κάνει πρωταθλητισμό τα επόμενα χρόνια. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τον Απόλλωνα στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας και να ανταποκριθούμε σε αυτό. Ότι κερδίζουμε το κερδίζουμε με το σπαθί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα