«Καθάρισε» στο δεύτερο ο Άρης (75-64)

Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιβλήθηκε του Ηλυσιακού στη Θεσσαλονίκη με 75-64. Με τους Γιάννη Αθηναίου και Μιχάλη Πελεκάνο να οδηγούν την ομάδα τους στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Με αυτήν τη νίκη, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ανέβηκε στον βαθμολογικό πίνακα, ξεφεύγοντας από τα χαμηλά πατώματα…

Οι νικητές κατάφεραν να σταματήσουν τον Στέφενς, ο οποίος

δεν κατάφερε να μπει στον πίνακα των σκόρερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτό ήταν ένα από τα «κλειδιά» για τη νίκη. Στα θετικά των γηπεδούχων είναι επίσης για ένα ακόμα παιχνίδι η πολύ καλή εμφάνιση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και στο πρώτο δεκάλεπτο, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να πάρει κάποια διαφορά και το πάνω χέρι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή να μπουν στη θέση του οδηγού, αλλά ο Ηλυσιακός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 18-18. Στη συνέχεια ο Βεζένκοφ και ο Πελεκάνος έβαλαν τον Άρη στη θέση του οδηγού, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 36-33 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης πάτησε το… γκάζι και με ηγέτη τον Γιάννη Αθηναίου, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να πάρει μία καλή διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Έλληνας γκαρντ και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 59-44 υπέρ των γηπεδούχων. Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ηλυσιακό να μην μπορεί να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση και έτσι το τελικό 75-64 έδωσε τους δύο βαθμούς στον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-33, 59-44, 75-64.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 2, Χαντ, Πελεκάνος 15 (1), Γκίκας 3 (1), Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 10 (2), Σαρικόπουλος 3, Μούρτος 9 (2), Αθηναίου 19 (4).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 4, Αντωνάκης 11, Σμιθ 3, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 9 (1), Στέφενς, Βαβάτσικος, Ιωάννου 5, Τζουγκαράκης, Μποντζ 15, Άντερσον 15 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα