Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε τις προτεραιότητές του

Πιο εμφατικό τρόπο υποστήριξης του αιτήματός του, που έγινε κανονισμός με συνοπτικές διαδικασίες ψηφοφορίας στον ΕΣΑΚΕ, δεν θα μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός παρά να τον εφαρμόσει πριν καν ισχύσει!

Η απόκτηση του Ντιμίτριους Νίκολς φέρνει τον Παναθηναϊκό με έξι μη κοινοτικούς παίκτες από την έναρξη της σεζόν σε μια επιλογή που εμπεριέχει μεγάλη λογική, μικρό ρίσκο και ξεκαθαρίζει από νωρίς τις προτεραιότητες

για την ερχόμενη περίοδο.

Η λογική, για να τα πάρουμε με τη σειρά, αφορά στην επιλογή της εξ αρχής στελέωσης της ομάδας με έξι μη κοινοτικούς και όχι τόσο στην επιλογή του Νίκολς. Να το εξηγήσουμε. Οι περισσότεροι θα περίμεναν η τελευταία θέση αλλοδαπού να καλυφθεί με έναν οργανωτή, κάτι άλλωστε που είχε αφήσει και ο Πεδουλάκης να εννοηθεί στην πρεμιέρα της προετοιμασίας.

Εννοείται ότι ήθελε παίκτη κι εκεί που τελεικά τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, μάλλον ήθελε περισσότερο στην περιφέρεια, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος και εξάλλου... νωρίς είναι ακόμα. Την όποια επιλογή του, όμως, την έκανε για να έχει μία και μοναδική ομάδα από την αρχή στην Ευρωλίγκα. Να μην αρχίζει με... προοπτική αλλαγών μεσούσης της σεζόν, με δύο μη κοινοτικούς σε δύο κοινοτικούς που κατ' ανάγκην θα είχε αποκτήσει, αλλά να ποντάρει στο ότι θα του βγουν και οι έξι επιλογές και θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Ετσι κι αλλιώς ο Πεδουλάκης είναι... δηλωμένος υπέρ των πολύ αθλητικών παικτών με τους Αμερικανούς να υπερτερούν έναντι της πλειψοηφίας Ευρωπαίων σε αυτά τα προσόντα και έτσι έστησε την ομάδα του.

Δεν αποκλείεται, όλα μέσα στο παιχνίδι είναι, να χρειαστεί κάποια διορθωτική, όμως, ο Παναθηναϊκός δείχνει εξ αρχής ότι είχε πλάνο προτείνοντας και περνώντας εύκολα εν τέλει στον ΕΣΑΚΕ αυτή τη ιστορία. Και είχε αυτό το πλάνο προφανώς έχοντας θέσει από νωρίς ως προτεραιότητά του την Ευρωλίγκα και όχι το πρωτάθλημα.

Εκεί εμφανίζεται το ένα μικρό ρίσκο που αναφέραμε. Δεν έχει σχέση με τη θέση του παίκτη που αποκτήθηκε, αλλά με το ότι ο Παναθηναϊκός προτιμώντας να έχει μία ομάδα που κρίνει την καλύτερη εξ αρχής στην Ευρωλίγκα, "χαρίζει" δυο παίκτες για όλον τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα. Κακά τα ψέμματα, το ρίσκο είναι ελάχιστο. Ισως μόνο το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, άντε και κανα ματς ακόμα που να τον ζορίσει, αφού όσο κι αν ενισχύθηκαν και άλλες ομάδες το χάσμα δεν φαίνεται να μικραίνει.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, μονταρίστηκε για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 30 αγωνιστικών και φυσικά για τη... συνέχειά του, αφού οι πολύ σημαντικές κινήσεις που έκανε μαρτυρούν ξεκάθαρα φιλοδοξίες για μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση. Το ελληνικό αν δεν υπήρχε το "πρέπει" λόγω της αντιπαλότητας με τον Ολυμπιακό, μάλλον σαν αγγαρεία θα το έβλεπε ή έστω σαν προετοιμασία. Εξυπακούεται ότι αυτό δεν θα ισχύσει, ότι θα το διεκδικήσει, αλλά εκεί κρίνει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του αν είναι όπως πρέπει στους τελικούς, αντίθετα για την Ευρώπη με το νέο σύστημα διεξαγωγής έκρινε ότι δεν μπορούσε να χάσει ούτε μια μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα