Η Ευρωλίγκα επιμένει και... λυπάται

Σήμερα (2/9) έγινε η γενική συνέλευση του Eurocup για τη σεζόν 2016-17 στη Βαρκελώνη στην οποία συμμετείχαν οι σύλλογοι οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ώστε να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και να συζητήσουν τρόπους ανάπτυξης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκα μαζί με στελέχη της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μακάμπι Τελ

Αβίβ και η Φενέρμπαχτσε οι οποίες ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τις συζητήσεις με την FIBA, αλλά και ευρωπαϊκά όργανα για το θέμα της οργάνωσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν η ACB, η Αδριατική Λίγκα και η United Basketball League, ενώ βρέθηκαν και στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Όλες οι ομάδες και τα Πρωταθλήματα που πήραν μέρος στη συνέλευση, επιβεβαίωσαν την δέσμευση τους στο μοντέλο της διοργάνωσης και της Κεντρικής Διαχείρισης. Το μοντέλο αποτελείται από 40 συλλόγους που σχηματίζουν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το εμπόριο τους διαχειρίζεται από την IMG/Euroleague Basketaball. Επίσης στελέχη της Ευρωλίγκα εξήγησαν και σηζήτησαν για μελλοντικά πλάνα για την επέκταση της διοργάνωσης.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την λύπη τους για την απόσυρση των τριών συλλόγων (AEK,Παρτιζάν Βελιγραδίου,Ζιελόνα Γκόρα) από το Eurocup λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν από την FIBA και τις Ομοσπονδίες των χωρών τους. Επίσης αποφασίστηκε ότι θα εξεταστούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τις κενές θέσεις του Eurocup, ώστε να ξεκινήσει η διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα