Ο απολογισμός της 9ης αγωνιστικής

Θρίλερ ήταν η 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας που είχε ελληνικές νίκες, βόμβες αλλά και παιχνίδια που κρίθηκαν στην κόψη του ξυραφιού. Και πολλά είναι ανοιχτά ακόμα για το φινάλε που ίσως πολλές ομάδες επιλέξουν ομιλο αν και δεν είναι εύκολο. Από ελληνικής πλευράς ο Ολυμπιακός συνέχισε το βιολί του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ έκανε πάλι ένα απίθανο γύρισμα-επιστροφή από -15π και -11 στο 30' και με 11/11σ στην 4η περίοδο νίκησε την ιταλική

ομάδα που έχασε την ευκαιρία για τεράστιο βήμα πρόκρισης παίζοντας και χωρίς τον Χάκετ μάλιστα. Και φυσικά διατήρησε το αηττητό του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εμφάνιση από παλια με 14τρ και τρομερή άμυνα και πέρασε εύκολα από την Ρωσία και το παγωμένο Κράσνονταρ και την Κούμπαν και μπορεί να αποφύγει την 4η θέση που τον ρίχνει στον δύσκολο πιθανό νέο όμιλο αλλά από την άλλη μπορεί να τον οδηγήσει πάλι σε αυτόν μέσω της 2ης θέσης αν χάσουν και οι άλλοι! Συνεπώς θα έχουμε θρίλερ καθώς και η Κούμπαν είναι πιθανό να ήθελε ήττα για να κατέβει 3η!

Στα άλλα ματς η μπόμπα έσκασε στην παγωμένη Πόλη. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς έχασε από την αγαπημένη του Παρτίζαν που έμεινε ζωντανή για την πρόκριση κάνοντας την έκπληξη και αναγκάζοντας την τούρκικη ομάδα στην πρώτη της ήττα στην Πόλη αν και δεν αποκλείεται να θέλει και αυτή να αποφύγει την πρωτιά! Η ΤΣΣΚΑ στο ντέρμπι της εβδομάδας νίκησε εύκολα και κάλυψε και το -9 της Βαρκελώνης την μέτρια Μπαρτσελόνα που δεν είχε τον άρρωστο Παπανικολάου. Η Ρεάλ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μόνες αήττητες ομάδες στην ευρωλίγκα αλλά έκανε συντήρηση αυτή την φορά στην Μαδρίτη με την Στρασμπούργκ.

Την πρόκριση πανηγύρισε το Μιλάνο σε ένα δραματικό ματς με την άτυχη πάντως Μπάμπεργκ που θα περιμένει το φινάλε σε ένα όμιλο φωτιά. Καθώς η Ζαλγκίρις νίκησε την Εφές σε ένα άλλο θρίλερ αν και έμεινε άποντη για 8' στην 4η περίοδο και το +12 έγινε δράμα και η τούρκικη ομάδα έχασε 5 τρίποντα στο τέλος και δεν είναι και αυτή σίγουρη! Μεγάλη νίκη σε ματς διακυμάνσεων και με την έδρα πήρε στο τέλος και καθαρά η Μάλαγα με την Μπάγερν αλλά δεν εξασφαλίστηκε ενώ η γερμανική ομάδα έφτασε στις 5 συνεχόμενες ήττες και θέλει νίκη στο Μόναχο στο φινάλε με την αδιάφορη και ελλιπή Γαλατά για να πανηγυρίσει!

Αν και αδιάφορος ο Ερυθρός Αστέρας έκανε περίπατο στο Βελιγράδι (25-6 στο δεκάλεπτο!) με την Λαμποράλ! Η Γαλατά σε ένα κακό ματς νίκησε την Ζιελόνα εύκολα με τους πολωνούς να έχουν μαθηματικές ελπίδες και τους τούρκους σίγουρα δεύτερους και ας είναι ..νοσοκομείο! Χαλαρά η Μακάμπι νίκησε την ουραγό και αδιάφορη Λιέτουβος χωρίς πάντως να πατήσει γκάζι! Η Μπουντιβέλνικ δεν χαρίστηκε στην Ναντέρ και την κέρδισε και εύκολα αλλα δεν προλαβάινει το τρένο της πρόκρισης και η γαλλική ομάδα θα παίξει την πρόκριση στο φινάλε πλέον με την Φενέρ.

Βαθμολογίες:

Α όμιλος
Φενέρμπαχτσε 7-2
ΤΣΣΚΑ 6-3
Μπαρτσελόνα 6-3
Παρτιζάν 3-6
Ναντέρ 3-6
Μπουντιβέλνικ 2-7

Β όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 5-4
Εφές Αναντόλου 4-5
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-5
Μπάμπεργκ 3-6
Στρασμπούρ 2-7

Γ όμιλος
Ολυμπιακός 9-0
Γαλατάσαραϊ 6-3
Ουνικάχα Μάλαγα 4-5
Μπάγερν Μονάχου 3-6
Σιένα 3-6
Ζιελόνα Γκόρα 2-7

Δ όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2
Λοκομοτίβ Κούμπαν 6-3
Παναθηναϊκός 5-4
Λαμποράλ Κούτσα 5-4
Ερυθρός Αστέρας 3-6
Λιέτουβος Ρίτας 1-8

Keywords
Τυχαία Θέματα