Ο Αμίτσι μιλάει για τον Κόλινς

Την άποψη ότι το ΝΒΑ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις «αόρατες» ομοφοβικές σκέψεις του εξέφρασε στο ESPN ο Τζον Αμίτσι. Ο παλαίμαχος σέντερ και του Ορλάντο, αλλά και του Παναθηναϊκού, που είχε αποκαλύψει μετά το τέλος της καριέρας του (σ.σ.: το 2007, σχεδόν 11 μήνες αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση) ότι είναι ομοφυλόφιλος, σχολίασε και το θέμα του Τζέισον Κόλινς,

που τον περασμένο Απρίλιο είχε πει σε συνέντευξη πως είναι γκέι και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής των επαγγελματικών σπορ των Η.Π.Α. που προέβη σε κάτι τέτοιο.

Η αποκάλυψη του Κόλινς ήταν σαφώς ένα από σημαντικότερα γεγονότα του 2013 στο ΝΒΑ και στο basketblog.gr είχαμε αναρωτηθεί μέχρι πού θα φτάσει η γκέι στήριξη, πέρα από τα μηνύματα συμπαράστασης συμπαικτών και αντιπάλων του 35χρονου σέντερ. Με την απορία αν κάποια ομάδα θα του δώσει συμβόλαιο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά παρότι ο Άγγλος Αμίτσι δεν πιστεύει ότι η Αμερική και στα σπορ της έχουν ξεπεράσει τον φόβο για τους ομοφυλόφιλους, δεν θεωρεί ότι αυτό έχει παίξει ρόλο στο γεγονός ότι ο Κόλινς παραμένει άνεργος. «Ο Τζέισον είναι καλός παίκτης, αλλά η ηλικία του δεν τον βοηθά πια να βρει συμβόλαιο. Οι ομάδες έχουν την τάση να εμπιστεύονται νεαρότερους παίκτες, αθλητές που μπορούν να πηδήξουν έξω από το γήπεδο και έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να ματώσουν τα χέρια τους για μία δουλειά στο ΝΒΑ», σχολίασε ο Αμίτσι.

Εξηγώντας πως «αυτά που μπορεί να φέρει ο Κόλινς σε μία ομάδα, όπως εμπειρία, ήρεμη παρουσία στα αποδυτήρια και εξυπνάδα, δεν εκτιμώνται όσο οι αθλητικές ικανότητες». Ο Αμίτσι κατέληξε πως «αν ο Κόλινς ήταν στην μέση της καριέρας του και 8-10 χρόνια νεότερος και δεν έβρισκε συμβόλαιο, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει να κάνει με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Οι Η.Π.Α. δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμες να ξεπεράσουν τα ομοφοβικά αισθήματά τους, όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει βήματα εμπρός, τόσο για τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες όσο και για το δικαίωμά τους στον γάμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα