«Kill Bill» vs «La Bomba»!

Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχουν… ραντεβού απόψε (16/01, 21:00, Novasports 3) στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (έχει ανακοινωθεί ήδη sold out) και τα βλέμματα όλων στρέφονται σε μία «μονομαχία» αρχηγών και ηγετών! Ο Βασίλης Σπανούλης θα υποδεχτεί τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και όταν αναφέρονται τέτοια ονόματα, μιλάμε για μία… τιτανομαχία.

Πρόσφατα ένα δημοσίευμα της «mundodeportivo.com» ανέφερε πως αν υπήρχε χρυσή μπάλα στο μπάσκετ, θα πήγαινε στα χέρια του

Βασίλη Σπανούλη, κάτι που δείχνει τον σεβασμό (και τον φόβο) που έχουν οι Ισπανοί προς το πρόσωπο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο MVP των δύο τελευταίων Final-4 της Ευρωλίγκας (Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο) συνεχίζει να είναι ο μεγάλος ηγέτης των «ερυθρολεύκων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και όπως είναι φυσικό επακόλουθο, η άμυνα των αντιπάλων προσαρμόζεται πάνω του. Είναι δεδομένο πως στην καλή του μέρα ο «Kill Bill» μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα, κάτι που ισχύει και για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο «La Bomba» δεν είναι απλά ένα… σουτ. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς (και συνεχίζει να ταλαιπωρείται) παραμένει επικίνδυνος και ένας αντίπαλος που αν του αφήσεις λίγο χώρο μπορεί να σε «σκοτώσει».

Τα κατορθώματα και μόνο των δύο συγκεκριμένων παικτών μιλούν από μόνα τους. Ο Σπανούλης έχει κατακτήσει τρεις Ευρωλίγκες (το 2009 με τον Παναθηναϊκό, ενώ το 2012 και το 2013 με τη φανέλα του Ολυμπιακού). Μάλιστα και τις τρεις αυτές φορές, ο «Kill Bill» αναδείχτηκε MVP των Final-4, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα έχει 16,2 πόντους, 5,3 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Από την άλλη, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές (το 2003 και το 2010 με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα), ενώ έχει βρεθεί σε 7 Final-4 (2000, 2003, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013). Μέχρι τώρα ο «La Bomba» μετράει 11,9 πόντους, 3 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμούς.

Αμφότεροι μπορούν να χαρακτηριστούν «πολυβόλο» στο παρκέ και αποτελούν παράλληλα μεγάλο… πονοκέφαλο για τον αντίπαλο προπονητή. Τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να βάλουν πάνω στον Ναβάρο και τον Σπανούλη αντίστοιχα, τον καλύτερό τους αμυντικό. Μάντζαρης και Σάδα αναμένεται να έχουν πολλή δουλειά απόψε (16/01, 21:00) στο ΣΕΦ, αλλά τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στην… τιτανομαχία ανάμεσα στον Σπανούλη και τον Ναβάρο. Ποιος θα υπερισχύσει; Θα φανεί στο παρκέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα