Γουστάρω ελευθερία

Μια από τις εναλλακτικές λύσεις, για να μοιραστεί το οικονομικό βάρος και να μην υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας των ΚΑΕ, σε περίπτωση που η ΕΡΤ δεν ανεβάσει την προσφορά στα περσινά (παρά κάτι) επίπεδα, είναι να μπει στο παιχνίδι η NOVA. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που το συνδρομητικό κανάλι θα μεταδώσει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας

παράλληλα και αυτούς της Ευρωλίγκας.

Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Η μία αφορά στο οικονομικό μέρος. Στην κατάσταση που βρίσκονται τα σωματεία, κατάσταση την οποία περιέγραψα με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στο προηγούμενο σχόλιο μου ("Τέλειωσε ο... τηλεχρόνος μας"), κάθε προσφορά είναι δεκτή.

Δεν… βρωμάνε σε κανέναν τα χρήματα της NOVA και να 'ναι καλά οι άνθρωποι που (προσδοκώντας -και καλά κάνουν- σε ένα πληρέστερο αθλητικό τηλεοπτικό πακέτο προσφοράς, προς άγρα πελατών ή έστω συντήρηση των υπαρχόντων) πετάνε σωσίβιο στους πνιγμένους.

Η άλλη όψη του νομίσματος αφορά στην προβολή του σπορ. Σταθερά, πολύ πριν ανοίξει αυτός ο ηλεκτρονικός δίαυλος επικοινωνίας, ήμουν -με άποψη- κατά του "κλεισίματος" του πρωταθλήματος σε συνδρομητικό κανάλι. Και διαχρονικά τα αποτελέσματα του περιορισμού της δυνατότητας των νέων παιδιών να δουν σε ελεύθερη τηλεόραση τους αγώνες και να δημιουργήσουν ινδάλματα, έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Ειδικά, αν μιλάμε για το 2012-'13, που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων περιορίζει τα έξοδα στα απολύτως απαραίτητα, η συνδρομητική τηλεόραση δεν είναι η καλύτερη των επιλογών. Κι αν σας ακούγεται υπερβολικό, σκεφτείτε πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα (και η Θεσσαλονίκη) και πως σε πολλά χωριά της περιφέρειας πρόσβαση υπάρχει μέσω δημόσιων χώρων (καφενείων, καφετεριών, κτλ.).

Κανονικά, κάπου εδώ έπρεπε να σημειώσω πως ο περιορισμός της συνδρομητικής τηλεόρασης θα μείωνε τη διαπραγματευτική ικανότητα των ΚΑΕ, ως προς την εξεύρεση χορηγών, αλλά φοβάμαι πως θα γελάσατε, γι' αυτό και το αποφεύγω. Οι περισσότεροι εκ των παραγόντων, ακόμα και το CNN να μετέδιδε τους αγώνες, δεν θα μπορούσαν να βρουν χορηγούς.

Βεβαίως, ο ΕΣΑΚΕ (και οι ΚΑΕ) μπορεί να αντισταθμίσει αυτή την παρενέργεια, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων (event τα λένε οι ομιλούντες τη βαρβαρική), τηλεοπτικής διαφημιστικής καμπάνιας (όχι από τη NOVA), αφισών, δωρεάν εισιτηρίων σε μαθητές και μια σειρά από δράσεις.

Δεν θα προδικάσω ότι δεν θα γίνουν, γιατί αφενός είναι άδικο να κρίνει κανείς τη νέα διοίκηση πριν δοκιμαστεί, αφετέρου καλό είναι να βλέπουμε την… επόμενη μέρα με αισιοδοξία.

Αν, όμως, παρ' ελπίδα δεν γίνει τίποτα και απλά μειωθούν οι αγώνες που θα μπορεί ο μέσος φίλαθλος να παρακολουθεί στην ελεύθερη τηλεόραση, θα μειωθεί αυτόματα η αξία του προϊόντος. Δεδομένου, δε, ότι το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα είναι καθ' ολοκληρία στο συνδρομητικό κανάλι, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε μια… γενιά φιλάθλων, που θα ακολουθήσει αυτό που βλέπει.

Όλα αυτά μπορεί να μην έχουν καμία αξία, αφού στις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να ολοκληρωθεί η όποια (ελπίζουμε κι ευχ

Keywords
Τυχαία Θέματα