Μοχάμεντ Ελ Αμίν στο Basketblog: «Στην Ελλάδα με εκτιμούν»

Είναι ουσιαστικά μόνιμος κάτοικος Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, με δύο μικρά διαλείμματα σε Καζέρτα και Ντόχα το 2015 και το 2016 αντίστοιχα. Ετοιμάζεται, πλέον, για την τρίτη του σεζόν και μέχρι αυτή τη στιγμή, όπου πήγε, είχε το ρόλο του πρωταγωνιστή. Μετά τον Απόλλωνα Πατρών και την Κηφισιά, το ίδιο συμβαίνει στην Κύμη, την οποία οδήγησε με μία απίστευτη εμφάνιση ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, στην νίκη-πρόκριση επί του Πανιωνίου στο Κλειστό της

Αρτάκης με 77-73, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Όπως φαίνεται, ο ίδιος έχει σκοπό να μείνει εδώ για αρκετό καιρό ακόμη, έχοντας ηγετικό ρόλο στην νέα ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου.

Ο Μοχάμεντ Ελ Αμίν, μιλάει στο Basketblog.gr για την νίκη της ομάδας της Εύβοιας κόντρα στους «κυανέρυθρους», ενώ δε διστάζει να αναφερθεί στην εμφάνισή του. Παράλληλα, σχολιάζει τον πρώτο καιρό παρουσίας του στην Κύμη, κάνοντας λόγο για τους στόχους της στην νέα Basket League.

Μοχάμεντ, καταφέρατε να κερδίσετε σε άλλη μία δύσκολη έδρα, ακόμη μία πρόκριση. Ποια ήταν τα στοιχεία που πιστεύεις ότι έκριναν τον αγώνα;

Παλέψαμε σε κάθε κατοχή, κάθε διεκδικήσισμη μπάλα και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τέτοιους αγώνες. Ο Πανιώνιος αποδείχθηκε εξαιρετικός αντίπαλος και έδειξε σε όλο τον αγώνα πόσο ήθελε να μας κερδίσει, με αποτέλεσμα το ματς να είναι σε όλη τη διάρκεια του στο «50-50» και να μην έχει κανείς ξεκάθαρο προβάδισμα. Ήμασταν έτοιμοι, όμως, για τις λεπτομέρειες που κρίνουν ματς τέτοιου είδους.

Αναφορικά με εσένα και την εμφάνισή σου, κατάφερες να «σκοτώσεις» τον Πανιώνιο.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν καλός. Κατάλαβα, ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μπω πιο επιθετικά στο παρκέ και να βρω το κίνητρο για να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες. Ήμουν πιο συγκεντρωμένος σε αυτά που ζητά ο κόουτς και γι' αυτό εμφανίστηκα βελτιωμένος.

Βρίσκεσαι για τρίτη χρονιά στην χώρα μας, μετά τις θητείες σου σε Απόλλωνα Πατρών και Κηφισιά. Πώς νιώθεις ως κάτοικος Ελλάδας;

Η Ελλάδα είναι μία σπουδαία χώρα, με τρομερό καιρό και εξαιρετικούς ανθρώπους. Έχω καταφέρει να κάνω σημαντικούς φίλους εντός κι εκτός παρκέ και αυτό που χαίρομαι στην Ελλάδα, είναι ότι με εκτιμούν για όσα μπορούν να μου προσφέρουν. Μου αρέσει πραγματικά εδώ και θα χαρώ να συνεχίσω να μένω στην χώρα σας για αρκετό καιρό ακόμη.

Τι είναι αυτό που αποκομίζεις από τον πρώτο καιρό που αγωνίζεσαι στην Κύμη;

Είμαστε μία ομάδα, που προσπαθεί να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και να προχωρά προπόνηση με την προπόνηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα του Σαββάτου (8/10) κόντρα στο Λαύριο, ώστε η πρεμιέρα μας να είναι αυτή που θέλουμε. Θα είναι σπουδαίο να ξεκινήσουμε με μία νίκη εκτός έδρας και να γινόμαστε σε κάθε βήμα μας πιο δυνατοί, ελπίζοντας να φτάσουμε μέχρι τα playoffs.

Άρα στόχος σας είναι τα playoffs στην Basket League;

Είναι ένας εφικτός στόχος, αλλά καλό είναι να μην κοιτάμε τόσο μακριά. Ας ξεκινήσουμε από το Λαύριο και θα κρίνουμε με τον καιρό πού μπορούμε να φτάσουμε.

Πριν από αυτό βέβαια, υπάρχει ένας αγώνας στο «Αλεξάνδρειο» κόντρα στον Άρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Παίρνοντας το περσινό παράδειγμα του Φάρου, μίας ομάδας από την Α2 που έφτασε στον τελικό, δε θα μπορούσε αντίστοιχα η Κύμη να διεκδικήσει την επιτυχία απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους;

Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε όλους τους αντιπάλους. Πρέπει, ασφαλώς, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να κοιτάμε τον εαυτό μας και το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι, αν θέλουμε να βάζουμε μεγάλους στόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα