#killingkennedy ή #Killingbasketball

Πάμε πολύ καλά ή μέτρια ή καθόλου καλά ή άσχημα ; Μιλάμε για το μπάσκετ στη χώρα μας και την πορεία του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Εξαρτάται, θα μου πείτε. Αν έχεις άμεση σχέση με τον ΕΣΑΚΕ, θα πεις άριστα, αν έχεις σχέση έμμεση θα πεις πάμε πολύ καλά, μια χαρά, δυο τηλεοπτικά κανάλια, όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα, έχει χορηγούς, κόσμο παντού, όλα τέλεια. Αν είσαι ο κατά συρροή κακός όπως σε ονομάζουν θα πεις άσχημα, χάλια, όλα είναι τρισάθλια.

Αν είσαι όμως φίλαθλος τι θα πεις; Αν θέλεις να μάθεις για το καλό

και το κακό, για το σωστό και το λάθος ; Να διαβάσεις όλες τις απόψεις και να κρίνεις. Ναι, να κρίνεις μόνος σου. Κάπου όμως πρέπει να γράφεται λοιπόν η αλήθεια, κάπου πρέπει να λέγονται όλες οι απόψεις.

Έχει λοιπόν τηλεθέαση το μπάσκετ , ας μας δώσει στοιχεία ο ΕΣΑΚΕ, έχει χορηγούς, ας μας δώσουν πάλι στοιχεία, έχει κόσμο, ας μας δώσουν επιτέλους τα εισιτήρια του Πρωταθλήματος. Είναι όμως συναρπαστικό θα πουν κάποιοι το πρωτάθλημα, έχει τρομερά παιχνίδια που κρίνονται στο δευτερόλεπτο ή στο τελευταίο λεπτό. Ωραία! Και που το βλέπουμε αυτό; Στην ΝΟΒΑ. Συνδρομητικό εναντίον ελεύθερης τηλεόρασης δεν έχει σύγκριση. Όπως δεν έχει σύγκριση η ΕΡΑ ΣΠΟΡ που δεν υπάρχει πια με άλλα ραδιόφωνα. Μπορούν όμως να καλυτερέψουν τα μέσα; Φυσικά και μπορούν.

Για το θέμα της επιλογής των παιχνιδιών, ήταν γνωστό σε όλους ότι το μπάσκετ θα ήταν «φτωχός συγγενής», μεγαλύτερο παράδειγμα από του Σαββάτου, δεν υπάρχει. Αγωνιστική χωρίς μπάλα, αλλά με μπάσκετ και η ΝΟΒΑ είχε ζωντανό βόλεϊ και όχι μπάσκετ. Για όλα έχουμε γράψει και γράφουμε εδώ και 7 χρόνια, αν ψάξετε τα παλιά κείμενα, αυτά που κάποιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν με τις συνεχόμενες ηλεκτρονικές επιθέσεις στη βάση της ιστοσελίδας μας. Ολα έχουν γραφτεί.

Στην ελεύθερη τηλεόραση , που λόγω και κρίσης έχει μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα μας, κάποιος, κάποιοι, θα δουν ένα παιχνίδι. Αυτό μας φτάνει να κερδίσουμε περισσότερους φιλάθλους, νέο κόσμο κοντά στην πορτοκαλί μπάλα. Για παραπάνω από ένα λόγο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Στην νέα εποχή των socialmedia, θα φανταζόμασταν όλοι ότι ο ΕΣΑΚΕ θα μας βομβάρδιζε με βίντεο των Highlights, buzzerbeater, καρφώματα, τρίποντα. Τίποτα, ένα widget ή για τους μη γνώστες ένα παράθυρο που με ένα κλικ πηγαίνεις στο σάιτ της ΝΟΒΑ, περιμένεις περίπου 30 δευτερόλεπτα ( αν αντέξεις , ενώ οι επιθέσεις στο μπάσκετ πήγαν στα 24) για να δεις στιγμιότυπα των 3 λεπτών!! Κάποιοι θα πουν και η Superleague το ίδιο κάνει. Εδώ να τονίσω ότι για εμάς στην Ελλάδα δείγματα είναι η ACB (acb.com) ή άλλες λίγκες. Οχι το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ. Τα αθλήματα αυτά έχουν άλλα προβλήματα που δεν είναι της παρούσης να συζητηθούν. Η Ισπανική λίγκα έχει λοιπόν δικό της κανάλι στο youtube.com για να βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι του μπάσκετ ,σε όλο τον κόσμο, τι συμβαίνει εκεί.

Για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος να μην μιλήσουμε. ΚΑΕ που είναι στο άρθρο 99 λειτουργούν λες και όλα βαίνουν καλώς, όταν καμία εταιρεία δεν έχει επιζήσει μέχρι σήμερα από το άρθρο αυτό. ΚΑΕ που δεν έχουν γήπεδα αλλά ασχολούνται με τι γράφουν οι δημοσιογράφοι ή άλλοι , μα ο κόσμος θέλει την αλήθεια. ΚΑΕ που σφάζονται με δελτία τύπου και στο πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Χορηγοί επικοινωνίας του πρωταθλήματος, βγάζουν ρεπορτάζ για αθλητές/παράγοντες/χορηγούς , το όλο θέμα διακωμωδείται παντού, εκτός από το Basketblog.gr, που τουλάχιστον διατηρεί αυτό που είχε τόσα χρόνια την ικανότητα να κάνει: να προστατεύει το άθλημα από τέτοιες μικρότητες , που αν ρωτήσουμε όλα τα αθλήματα στο κόσμο , υπάρχουν κάπου κάπου παρόμοιες περιπτώσεις . Χορηγός βάζει προπονητή, παίκτη, teammanager σε ένα clubκτλ. Κανείς όμως δεν το κράτησε στην επικαιρότητα τόσο καιρό και κανείς δεν το συνεχίζει , κάποιοι πρέπει να το προστατεύσουν, οι ίδιοι που στο παρελθόν, για όσους ξέρουν , έκαναν κι άλλα για το καλό του μπάσκετ, μόνο που δεν υπάρχει λόγος να τα γράφουμε και να τα αναπαράγουμε. Η ομάδα είναι ομάδα, δεν αποτελείται από ένα άτομο.

Εκεί φαίνεται και η αδυναμία του συστήματος να προστατεύσει το πρωτάθλημα της Α1, μερικές καλές μονάδες δεν φτάνουν για το καλό του. Θα μας σώσει το μάρκετινγκ, ίσως. Θα μπορούσε. Με διαγωνισμό όμως για... μια μπάλα για τα εκατομμύρια όπως λέμε φιλάθλους που αγαπούν το μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν είναι λίγο αστείο;

Posts για ένα ή δύο Likes, δεν είναι άσχημο; Θα μου πείτε όλοι κάπως αρχίζουν, θα σας απαντήσω ότι αρχίζουν με ένα προγραμματισμό, ένα πλάνο, ένα σχέδιο. Ας μάθουν από τον οποιονδήποτε πχ. από τα μικρότερα σάιτ μπασκετικά που πληρώνουν αδρά για να μεγαλώσουν τη διεύρυνση τους στο κοινό. Όλοι το κάνουν γιατί όχι και το ίδιο το μπάσκετ.

Στο κομμάτι των εισιτηρίων μην το συζητήσουμε καθόλου, έχουμε όλοι φίλους μας μπασκετικούς που δεν πάνε γήπεδο γιατί το εισιτήριο για ένα ματς είναι μέχρι και 20 ευρώ ενώ για όλη την σεζόν 90 ευρώ έχει το διαρκείας. Προσθέστε ότι κάποιοι πετούν και τον κόσμο των ακαδημιών έξω από το γήπεδο για να κερδίσουν 2.000 ευρώ σε κάποια ματς με μεγάλες ομάδες και μετά ζητούν την στήριξη του κόσμου για το ντέρμπι των ουραγών.

Και μέσα σε όλα αυτά η ΕΟΚ. Σε επίπεδο πρωταθλημάτων η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και μάλλον στάσιμη, δηλαδή όχι καλή. Σε επίπεδο δουλειάς και προώθησης εξαιρετικά καλά.

Με κινήσεις όπως το 3on3, με πρωτοβουλίες όπως το καλοκαίρι με την Εθνική Ομάδα σε επίπεδο socialmedia ή και τώρα με συνεχείς αναρτήσεις στις σελίδες Facebook για όμορφες εικόνες με παιδιά να παίζουν μπάσκετ σε όλη την επαρχία.

Η νέα εποχή στον ΟΠΑΠ, θα βοηθήσει σίγουρα το μπάσκετ και η ΕΟΚ ή οι ΚΑΕ που δουλεύουν σε σοβαρό επίπεδο δεν πρέπει να ανησυχούν. Η wildcard, οι μεγάλες διοργανώσεις, οι χορηγίες σε μεγάλες ομάδες του παρελθόντος ή νέες δεν είναι μακριά ή ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά.

Το ζητούμενο είναι για να χρησιμοποιήσω μια επίκαιρη φράση του JFK , λόγω και της τηλεοπτικής του πρεμιέρας του #killingkennedyστο NationalGeographic μέσα από την πλατφόρμα της ΝΟΒΑ, “ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα