Καλώς, το... ποιό;

Κύπελλο Ελλάδος λοιπόν! Ε, και; Ποιό κύπελλο ρε παιδιά, πλάκα κάνουμε; Το λέμε κάθε χρόνο και χαίρομαι που πλέον ξυπνάνε και οι υπόλοιποι και λένε αφήστε το κύπελλο, δεν χρειαζόμαστε κύπελλο αφού δεν μπορούμε να κάνουμε μια πραγματικά καλή διοργάνωση. Και αυτό λόγω της έλλειψης επιβολής της τάξης με τους δύο "αιώνιους".. Που άρχισαν τα νταραβέρια πάλι νωρίς νωρίς.

Η έλλειψη αστυνόμευσης, η έλλειψη εφαρμογής των νόμων και των αυτονόητων και τα σχετικά, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό στο να αποτελεί εκτροφείο στοιχείων ξένων με τα ιδεώδη του και τις ομάδες. Και να έχουμε στρατιές

πραγματικές και επίλεκτες δυνάμεις. Μιλάμε για τελικό κυπέλλου στο Ελληνικό για μια ακόμα χρονιά και μας πιάνει η καρδιά μας από την θλίψη.

Ένας τελικός είναι γιορτή. Από την Αγγλία στο ποδόσφαιρο μέχρι την Τουρκία στο μπάσκετ. Και εδώ έχουμε ένα τελικό με ευχολόγια να γλιτώσουμε! Ήμαρτον πια. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Πέρυσι δεν ξέραμε αν θα γινόταν καν τελικός. Και τελικά κακώς έγινε. Ας κλείσει ο θεσμός μέχρι να μπορεί να διασφαλιστεί.

Την ίδια ώρα μάλιστα έχουμε στην Ισπανία και την Ιταλία και ακόμα και την Τουρκία τα Φάιναλ Έιτ και το γλυκό δένει και σε πιάνει η κατάθλιψη. Γιορτή μπάσκετ εκεί και ετοιμασίες πολέμου εδώ και ας έχουμε εδώ καλύτερο μπασκετικό ζευγάρι, το κορυφαίο στην Ευρώπη ακόμα και με τις φετινές μειώσεις.

Αλλά θα πείτε ποιοί Ισπανοί και Ιταλοί τώρα; Έχουν ετοιμάσει αυτών τα κανάλια βαν και live συνδέσεις σε παραλιακή και νοσοκομεία; Έχουν οι Ισπανοί και οι Ιταλοί επιστρατεύσει ασφαλίτες, ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις, πυροσβεστικές κτλ; Έχουν κατεβάσει τους αρχιστράτηγους να ετοιμάσουν ειδικά πλάνα αντιμετώπισης του γεγονότος λες και πάνε σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας;

Έχουν οι.. βλάκες οι Ισπανοί και οι Ιταλοί καταλάβει την αξία του γεγονότος για να εκδώσουν μόνο 900 και 900 εισιτήρια; Αυτοί γεμίζουν τα γήπεδά τους ενώ εμείς έχουμε εδώ μόλις 2000 εκλεκτούς; Αυτοί γεμίζουν τα γήπεδά τους με 15000 κόσμο γιατί δεν έχουν ανακαλύψει την μαγεία να έχει κόσμο το γήπεδο του τελικού μόνο στα δύο πέταλα και η κεντρική κερκίδα να είναι άδεια! Εδώ γίνεται μάχη για να κριθείς επίλεκτος. Για να πάρεις το εισιτήριο.

Αν τώρα έκανες την βλακεία και είχες ακριβό διαρκείας ίσως και να μην προλάβεις να πάρεις το εισιτηριάκι για τον τελικό. Άλλωστε οι ομάδες σου σε θέλουν ετοιμοπόλεμο σε αυτά τα ματς, όχι στα εύκολα. Στα ντέρμπι και στους τελικούς πάνε οι επίλεκτοι. Στα άλλα οι.. λάκες! Και βεβαίως έτσι εύκολα γίνεσαι επίλεκτος; Πρέπει να έχεις γράψει χιλιόμετρα σε ντου και πορείες, πρέπει να έχεις κάψει μηχανάκια, να έχεις ρεκόρ σε ρίψεις (όχι ακόντιο, αλλά μολότοφ και φωτοβολίδες) και πάει λέγοντας.

Αυτό είναι πέραν από την πλάκα το ελληνικό μπασκετάκι όταν μιλάμε για τελικό κυπέλλου. Ποιός φταίει; Ο κανένας...! Αλλά επειδή ο κανένας απουσιάζει, φταίνε όλοι. Η ΕΟΚ ας πει ότι αφού δεν μπορείτε να κάνετε ένα τελικό της προκοπής με ευθύνη των ομάδων δεν κάνουμε ποτέ. Πέρυσι φάγαμε μια εβδομάδα στο ποιός έχει την ευθύνη.

Η αστυνομία από την πλευρά της θα πει ότι με 10000 κόσμο και οπαδούς και των δύο δεν μπορεί να γίνει αγώνας. Κοινώς και αυτή ανίκανη θα δηλώσει. Οι ομάδες θα πούμε ότι είναι έτοιμες κατά τις βίας αλλά φέρνουν επίλεκτες και πολλές φορές πριμοδοτούμενες δυνάμεις.

Αμα τους πεις όμως πάρε το μαχαίρι και το καρπούζι και αν γίνει οτιδήποτε τελειώνεις και πας σπίτι σου, η απάντηση είναι έτοιμη. "Ρε εμείς βάζουμε τα μύρια μας και θα μας πεις και πως θα κάνουμε την δουλειά μας"; Και επειδή ως είθισται στην χώρα αυτή κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη προχωράνε όλοι συμβατικά όπως προχωράνε οπότε πείτε και ευχαριστών, αράξτε τηλεοράσεις, όσοι ελάχιστοι σοβαροί άνθρωποι πάτε μάλλον λόγω δουλειάς ή συγγένειας, κάνετε και το σχετικό τάμα!

Άλλωστε είχαμε δεν είχαμε, είδαμε μια τρομερή εικόνα στο ΣΕΦ με εκπληκτική συμπεριφορά από τον κόσμο του Ολυμπιακού παρά την παρουσία στον πάγκο μάλιστα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που αν το λέγαμε προ αγώνα θα φραζόταν το διακοπή λόγω επεισοδίων(!) και μετά άρχισαν πάλι τα ίδια έργα με ντου ακόμα και στο σπίτι διαιτητή! Ε ναι, μην ξεχάσουμε τις καλές μας συνήθειες....

*Μην με ρωτάτε για προγνωστικά. Άλλο ματς αυτό, άλλο της Δευτέρας. Ο ΠΑΟ πλέον πάντως έχει μεγαλύτερη πίεση για την κούπα γιατί ψιλοτρίζει η καρέκλα του Πεδουλάκη. Λογικά το ματς θα πάει στις άμυνες και αν ο ΠΑΟ δεν βάλει κάτι νέο στην επίθεση και δεν πάψει να ζει και να αναπνέει για την αμυντική του λειτουργία αγνοώντας προκλητικά την επίθεση, ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι φαβορί στις λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα