13χρονος μαγεύει τη Μαδρίτη (vid)

Ο 13χρονος Λούκα Ντόνσιτς πραγματοποιεί το όνειρό του στην Μαδρίτη παίζοντας μπάσκετ. Ο νεαρός σλοβένος ήδη έχει κλέψει τις καρδιές των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης με το απίστευτο ταλέντο του.

Έχει επιβλητική σωματική διάπλαση για την ηλικία του(1,87μ.) και μπορεί να παίξει άνετα τόσο σαν γκαρντ όσο και σαν φόργουορντ. Έχει εξαιρετική ικανότητα στο σκορ κι αποδίδει καλύτερα στην θέση δύο σαν σούτιγκ γκαρντ. Αγωνίζεται στο μίνι κόπα, που γίνεται παράλληλα με τους άντρες κι ήδη τα κατορθώματά του είναι μεγάλα και έχουν συζητηθεί αρκετά στον μπασκετικό κόσμο.

Η

Ρεάλ Μαδρίτης τον υπέγραψε πέρυσι προλαβαίνοντάς τον από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες είχαν επίσης παρατηρήσει το παιδί. Ο πατέρας του, Σάσα Ντόνσιτς, επίσης αθλητής μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε ότι συζήτησε μαζί του κι ο ίδιος ο Λούκα αποφάσισε πως ήθελε να πάει στη Μαδρίτη γιατί εκεί θα του δώσουν την καλύτερη προσοχή.

Ο νεαρός θα ανήκει στην Ρεάλ την επόμενη πενταετία, εκεί όπου θεωρεί ότι μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μίροτιτς και να εξελιχθεί κοντά στους καταλληλότερους ανθρώπους, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Ήδη όπως αναφέρει ο πατέρας του υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Λούκα και την ομάδα του.

Ο 14χρονος, από τις 28 του μηνός, Λούκα Ντόνσιτς έχει ήδη δώσει πολλά παραδείγματα από την ποιότητά του. Πέρσι, ήταν ένα χρόνο μικρότερος από τα υπόλοιπα παιδιά και αγωνίστηκε στο μίνι κόπα. Είχε κατά μέσο όρο 13 πόντους και στον τελικό με την Μπαρτσελόνα πέτυχε 20 πόντους με 4/8 τρίποντα, εκ των οποίων το ένα από το κέντρο του γηπέδου.

Σε ένα τουρνουά στην Ρώμη είχε 54 πόντους,11 ριμπάουντ και 10 ασσίστ στον τελικό μετά από 41 πόντους που πέτυχε στον ημιτελικό. Σε ένα άλλο παιχνίδι πέτυχε 39 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ ενώ στην πρεμιέρα στη Βιτόρια του μίνι κόπα απέναντι στην Βαλένθια είχε 28 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασσίστ, 5 κλεψίματα και συνολική απόδοση στο σύστημα αξιολόγησης 44(!) σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής!

Όπως είναι λογικό οι συγκρίσεις δεν άργησαν να εμφανιστούν κι ήδη γίνεται λόγος για το νέο παιδί θαύμα μετά τον Ρίκι Ρούμπιο. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν δει τέτοιο ταλέντο στο παρελθόν σε αυτή την ηλικία. Ο ίδιος ο Λούκα απλά το απολαμβάνει αναφέροντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ πως όταν παίζει μπάσκετ, τα συναισθήματά του είναι ίδια με τις στιγμές που ονειρεύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα