Η επόμενη μέρα του Νότου...

Αν ευστοχούσαν Βιδάλης και Καρυδάκος...

Οι ιστορίες στη ζωή και κατά συνέπεια και στον αθλητισμό δεν γράφονται με αν...αλλά με γεγονότα, αλλά αν ο Χρήστος Βιδάλης ευστοχούσε σε μια βολή που επιχείρησε σε νεκρό χρόνο στο κλειστό του Στρέφη, και αν ο Γιάννης Καρυδάκος δεν αστοχούσε από κοντά στο κλειστό «Ανδ.Παπανδρέου» απέναντι στο Περιστέρι σήμερα θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Δυο φάσεις , δυο δευτερόλεπτα...ένα πρωτάθλημα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μόνος πρώτος έμεινε

μετά και το τέλος της 15ης αγωνιστικής ο Εθνικός καθώς αφενός επικράτησε του Δούκα στο Κερατσίνι, αφετέρου εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ιωνικού Νικαίας στην παράταση από τον Αετό στου Στρέφη, σε μια έδρα που οι Πειραιώτες είχαν περάσει με νίκη χάρη σε τρίποντο του Γιώργου Κουκά σε νεκρό χρόνο. Αυτή τη φορά, ένας πρώην γκαρντ του Παγκρατίου (έχουν παίξει και οι δυο στην Αθηναϊκή ομάδα), ο Χρήστος Βιδάλης θέλησε να «ντυθεί» Κουκάς και να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο που με το σκορ στο 82-79 χρειαζόταν 4 πόντους! Τους τρεις τους πέτυχε με τον 5ο του τρίποντο ενώ ευτύχησε να κερδίσει και φάουλ, με την μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει βασανιστικά από το καλάθι. Έτσι ο Αετός με τον Νίκο Κόκκαλη να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Βασίλη Εμμανουηλίδη να ευστοχεί στο πιο κρίσιμο τρίποντο του αγώνα (διαμόρφωσε το 93-90) έφτασε στη νίκη και ισοβάθμησε με την ομάδα του Νίκου Καραγιάννη. Έτσι, η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου έχοντας πάρει και το goal average πέρασε στην 2η θέση αφήνοντας 3ο τον Ιωνικό!

Εκτός από την μάχη της ανόδου, υπάρχει και η συναρπαστική μάχη της παραμονής όπου ένας όμιλος ομάδων έχει μπλέξει για τα καλά, αν δεχθούμε ότι ο Πόλις και ο Ιωνικός ΝΦ πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανακάμψουν, ενώ και η Νήαρ Ήστ μετά την νέα εντός έδρας ήττα της, αυτή την φορά από τον Πανερυθραϊκό χρειάζεται απανωτές νίκες για να μπορέσει να περάσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Φαίνεται ότι το άγχος έχει κυριεύσει τους πάντες στην Καισαριανή και αυτό φάνηκε και από την ένταση που οδήγησε σε μια δεκάλεπτη διακοπή, πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Πάνω από την ζώνη πέρασε το Περιστέρι, αλλά μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα για τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης». Απέναντι στον Πόλις χρειάστηκαν την παράταση...και τύχη βουνό για να φτάσουν στη νίκη, σε ένα παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η μαχητική και αξιοπρεπέστατη ομάδα του Γιώργου Σίμου είχε την μεγάλη ευκαιρία με τους Γιώργο Κασπαριάν αρχικά και Γιάννη Καρυδάκο να φτάσει στη νίκη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει εξ' επαφής. Έτσι η ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε...και πορτοφόλι, καθώς με τυχόν ήττα της και έχοντας την επόμενη αγωνιστική να αγωνιστεί στο Ίλιον, θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για ένα οδυνηρό υποβιβασμό! Πλέον ,και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νάσος Χούμπαυλης υπέβαλε την παραίτηση του μετά το τέλος του αγώνα η οποία δεν έγινε δεκτή, ωστόσο κάποιος αναμένεται να κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο της κακής πορείας της ομάδας.

Κάτω από την ζώνη βρέθηκε η Ένωση Ιλίου, η οποία ηττήθηκε στα «Δυο Αοράκια» από το πολύ δυνατό Ηράκλειο, με την ομάδα του Βασίλη Ράλλη να εδραιώνεται στην 4η θέση και να θέτει υψηλότερους στόχους! Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον και ο Χολαργός ο οποίος γνώρισε την 4η του ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Η ομάδα του Σάββα Κατσούνη είχε το προβάδισμα σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι απέναντι στον Αμύντα, αλλά η ομάδα του Υμηττού με τον πολύπειρο Λεωνίδα Ζούπα σε καταπληκτικό απόγευμα οδήγησε την συνάντηση στην παράταση όπου και επικράτησε με άνεση.

Τέλος, μόνο τους δυο πολύτιμους βαθμούς μπορεί να κρατήσει το Μαρούσι από την εύκολη του νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Η βαθμολογία (σε 15 αγώνες): 1.Εθνικός 28 (13-2)------------------------------2.Αετός 27 (12-3)------------------------------3.Ιωνικός Νικαίας 27 (12-3)4.Ηράκλειο 25 (10-5)5.Πανερυθραϊκός 24 (9-6)6.Δούκας 24 (9-6)7.Αμύντας 23 (8-7)8.Μαρούσι 22 (7-8)9.Περιστέρι 22 (7-8)10.Χολαργός 21 (6-9)------------------------------11.Ένωση Ιλίου 21 (6-9)12.Νήαρ Ηστ 19 (4-11)13.Πόλις Καλλιθέας 16 (1-14)14.Ιωνικός Ν.Φ 16 (1-14)

Keywords
Τυχαία Θέματα