Η «αρκούδα»... δάγκωσε και στο Καζάν

Σαν άλλη... αρκούδα, η ΤΣΣΚΑ πέρασε και από το Καζάν, επικρατώντας της -αδιάφορης βαθμολογικά- Ούνιξ με σκορ 85-74, για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στην τελική ευθεία δηλαδή πριν ολοκληρωθεί η μαραθώνια φάση (την οποία οι Μοσχοβίτες φιλοδοξούν να τελειώσουν ως πρώτοι) και ακολουθήσουν έπειτα τα ματς της οκτάδας. Διαιτητές στην αναμέτρηση: Γιάβορ (Σλοβένος), Λάτισεβς (Λετονός), Γιούρας (Σέρβος).

Ντε... Κολό(μ)

To άμεσο κι αναπάντητο 7-17 για την ΤΣΣΚΑ

ανάγκασε σε εσπευσμένο τάιμ άουτ τον Πασούτιν, με τον (εκ νέου MVP με γεμάτη στατιστική) Ντε Κολό, να έχει ήδη αναλάβει δράση... Ακολούθησε και το +12 για τους Μοσχοβίτες, ενώ ο Λάνγκφορντ από μεριάς γηπεδούχων παρέμενε... εκτός λειτουργίας, πράγμα σπάνιο, είδηση, ακόμη και μέχρι το 10' (18-25). Λίγο το ότι ο Ντε Κολό σίγησε, λίγο ότι οι Πονκρασόφ, Παραχούσκι θέλησαν να κρατήσουν όρθια την Ούνιξ, έφερε την ομάδα του Καζάν σε κοντινή απόσταση (30-33) στο 17'), αλλά ήδη ο Κολόμ είχε αποχωρήσει τραυματίας. Aρκεί, φτάνει στην ΤΣΣΚΑ ένα μίνι ξέσπασμα για να βρεθεί λίγο πιο μακριά από τον αντίπαλό της, όπως κι έγινε με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (33-44).

Δεν ανησυχούσε, κατόπιν, η ΤΣΣΚΑ, απλούστατα έπρεπε να αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και το ματς στην εξέλιξή του, προς όφελός της. Μέχρι που ο Λάνγκφορντ είπε να εμφανιστεί για την Ούνιξ (43-49 στο 23'). Δεν κρατούσε πολύ η προσπάθεια μείωσης του σκορ για την Ούνιξ, μιας και η ΤΣΣΚΑ... όποτε ήθελε, με νέο σερί, ανέβαζε τον δείκτη (43-60 στο 26'). Eύκολα κι απλά ήρθε το +18 η εκτόξευση για την ΤΣΣΚΑ (Τζάκσον) στο 28' και το παιχνίδι είχε ήδη αρχίσει πια να ξεκαθαρίζει, εκτός απροόπτου, πάντα. Καλή άμυνα, πέραν της επίθεσης για την ομάδα του Ιτούδη, μεγαλύτερο το κίνητρο, το βάθος πάγκου, δεδομένη η ποιότητα στο ρόστερ και όλα έμοιαζαν ιδανικά για μια ακόμη επικράτηση της «ομάδας του στρατού» (52-72 στο 29'), μέχρι και το 30' με το αποτέλεσμα στο 57-74.

Σταθερή διαφορά

Στα χάιλαϊτ και μια τάσπα του Παραχούσκι στα ίσα στον Ογκουστιν σε μάχη... δεινοσαύρων. Ηθελε περισσότερες κερδισμένες μάχες στους αιθέρες κι έλεγχο του ρυθμού η Ούνιξ για να μπορέσει να πλησιάσει περαιτέρω και να απειλήσει (63-74 στο 33'). Με την διαφορά σταθερά πάνω από το +12, η ΤΣΣΚΑ άρχισε να συνειδητοποιεί ότι είναι κοντά σε άλλη μια απόδραση, αφήνοντας την Ούνιξ με την όρεξη για την πιθανότητα νίκης γοήτρου και εγωισμού. Αντίδραση υπήρξε από την ΤΣΣΚΑ, δείγμα ότι δεν επήλθε εφησυχασμός, όταν η Ούνιξ έφτασε σο -9, αλλά άμεσα η απάντηση προέκυψε δια χειρός Βοροντσέβιτς. Είναι τέτοια η υπεροπλία της πρωταθλήτριας Ευρώπης που για κάθε δύσκολη ή εύκολη στιγμή έχει την πολυτέλεια να διαθέτει παραπάνω από έναν πρωταγωνιστές. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ανέμεναν το τυπικό φινάλε στο ματς, καθώς ο χρόνος είχε κυλήσει, όπως και η άμμος στην κλεψύδρα. Η τυπική διαδικασία ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 74-85 και το απόλυτο 4/4 συνολικά για φέτος της ΤΣΣΚΑ επί της Ούνιξ (Ευρωλίγκα και βαλτική λίγκα), στον -τρόπον τινά- ρωσικό εμφύλιο.

Δεκάλεπτα: 18-25, 33-44, 57-74, 74-85.

ΟΥΝΙΞ (Πασούτιν): Αντίποφ 9 (2), Λάνγκφορντ 17 (2), Πονκρασόφ 16 (2), Παραχούσκι 14, Κολόμ 3, Κλιμένκο 2, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν, Ουίλιαμς, Αντουσιτς 7 (1), Χαμπίροφ.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 22 (3), Τεόντοσιτς 12 (2), Ογκουστιν 1, Φρίντζον 2, Τζάκσοn 7 (2), Αντόνοφ, Φρίλαντ 6, Βοροντσέβιτς 9 (2), Χίγκινς 5 (1), Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 9, Χάινς 6.

Στατιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα