Γ' Εθνική: O Παναγιώτης Κακαλιάς αναλύει την 21η Αγωνιστική

Ο Παναγιώτης Κακαλιάς είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Πόλις Καλλιθέας σε επιτυχημένη πορεία στις πρώτες 18 αγωνιστικές στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ' Εθνικής, και αποτελεί σίγουρα τον άνθρωπο ο οποίος μπορεί να αναλύσει για τους αναγνώστες του basketblog.gr με τον καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, καθώς έχει πλήρη γνώση τις δυναμικότητας τους.

ΝΟΤΟΣ

'Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και σίγουρα μπαίνουμε πια στη τελική ευθεία με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο και στους δύο ομίλους και όσον αφορά την

άνοδο στη Β΄Εθνική, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα αποχαιρετίσουν την Εθνική κατηγορία.

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου από το 2ο όμιλο δείχνει να είναι πολύ πιο κοντά στην άνοδο από όλες τις άλλες ομάδες με τον Έσπερο Πατρών από τον 1ο να ακολουθεί από πολύ κοντά. Η Ένωση Ιλίου (με βλέψεις και για 1η θέση στο φωτο-φίνις) με τον Προμηθέα Χαλανδρίου από τον 1ο όμιλο είναι πολύ κοντά στο δεύτερο εισιτήριο για την άνοδο, ενώ στο 2ο όμιλο το Κορωπί δείχνει να είναι το φαβορί για αυτή τη θέση με Εργοτέλη, Πόλις και Σπόρτιγκ να καραδοκούν και να κυνηγάνε τόσο το θαύμα της 2ης θέσης όσο και τη 3η θέση που θα τους δώσει ελπίδες σε περίπτωση που προκύψει κάποιο...επί πλέον εισιτήριο για τη πιο πάνω κατηγορία.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ισόβαθμες και οι δύο ομάδες με 12 νίκες και 8 ήττες λογικά θα έπρεπε να δώσουμε το προβάδισμα στην γηπεδούχο, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου. Θεωρούμε ότι το ματς θα είναι ντέρμπι με το νικητή να επικρατεί στις λεπτομέρειες.

ΠΕΡΑΜΑ - ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Εύκολα ή δύσκολα ο Έσπερος θα πρέπει να είναι ο τελικός νικητής αυτού του παιχνιδιού, αφού σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα και έχει το κίνητρο της πρώτης θέσης σε αντίθεση με το φιλότιμο αλλά καταδικασμένο Πέραμα.

ΚΡΑΝΙΔΙ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ο Προμηθέας με τη πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα από τη τρίτη θέση βλέπει και τη δεύτερη και λίγο πιο μακριά ίσως και τη πρώτη; και αναμένεται να φύγει με τους δύο βαθμούς της νίκης από το υποβιβασμένο ήδη Κρανίδι.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΑΚΑΔΗΜΟΣ : Ντέρμπι για τη κατάκτηση της 5ης από το τέλος θέσης και ότι αυτή συνεπάγεται. Δύσκολο ματς και ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: 13 νίκες και 7 ήττες και για τις δύο πολύ καλές ομάδες του ομίλου που έχουν μείνει λίγο μακριά από τους τρεις πρώτους. Η Ζάκυνθος είχε επικρατήσει με 68-69 στο ματς του πρώτου γύρου και η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες αν θέλουν να ελπίζουν ακόμη έστω για τη τρίτη θέση. Προβάδισμα και δω στη γηπεδούχο Ζάκυνθο.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Ο φιλοξενούμενος εδώ θα πρέπει να πάρει τους δυο βαθμούς της νίκης για να συνεχίσει προς τη σωτηρία απέναντι στο καταδικασμένο και κατώτερο Χαλάνδρι.

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΠΕΝΤΕΛΗ: Με βάση τη βαθμολογία το Ίλιον είναι το λογικό φαβορί αγωνιζόμενο μάλιστα στη πολύ δυνατή έδρα του. Σίγουρα όμως η Πεντέλη θα προσπαθήσει να φανεί σκληρός αντίπαλος και να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη έχοντας μάλιστα επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 73-62.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΚΟΡΩΠΙ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο δεύτερος αντιμετωπίζει εντός έδρας τον πρώτο. Αν το Κορωπί νικήσει νιώθει άνετα στη δεύτερη προνομιούχο θέση και μένει κάπως κοντά πίσω από το κυριακάτικο πρωτοπόρο αντίπαλο του. Αν όμως ηττηθεί θα νιώσει ακόμη πιο έντονα το κίνδυνο για πιθανή απώλεια της δεύτερης θέσης κατά κύριο λόγο από τον Εργοτέλη. Ο Κρόνος δεν θέλει να ηττηθεί φυσικά αλλά το κίνητρο για νίκη είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο για τους γηπεδούχους.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ: Και οι δυο ομάδες καίγονται πραγματικά για τη νίκη αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους. Ο Σπόρτιγκ για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη τέταρτη θέση που βρίσκεται και ο Διαγόρας για να μείνει ακόμη ζωντανός στο δύσκολο έργο της παραμονής στη κατηγορία. Ο Σπόρτιγκ είναι το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ – ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Η πολύ καλή ομάδα της Ρόδου πρέπει εύκολα ή δύσκολα να φτάσει στην εκτός έδρας νίκη όντας πιο πλήρης παντού από το γηπεδούχο και χωρίς ακόμη νίκη Ιωνικό Ν.Φ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ο Ηρόδοτος δεν τα κατάφερε τη προηγούμενη εβδομάδα στη Ρόδο και τώρα παίζει πάλι εκτός στο Ρέθυμνο όπου αν ηττηθεί μπορεί στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις και να του στοιχίσει. Δύσκολο ματς με ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΚΑΔΜΟΣ: Επεισοδιακά είχε αποδράσει το Αιγάλεω από τη Θήβα με το διπλό στο πρώτο γύρο. Τώρα όμως χωρίς τον μακράν καλύτερο παίχτη του θα πρέπει να προσπαθήσει για τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει οπωσδήποτε να νικήσει για να παραμείνει και αυτή την αγωνιστική στην “ασφαλή” 9η θέση. Ο Κάδμος έχει το προβάδισμα για τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : Ο Εργοτέλης θέλει νίκη οπωσδήποτε για να παραμείνει στη τρίτη θέση αλλά συγχρόνως να ελπίζει έστω και δύσκολα και σε κάτι καλύτερο, ενώ αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα παλέψει για το διπλό. Η λογική εδώ δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες για τη νίκη στον Εργοτέλη.

ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΕΥΚΗ: Και οι δυο ομάδες προέρχονται από καλή εμφάνιση και νίκη τη προηγούμενη αγωνιστική και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για διαφορετικούς και δω λόγους. Λογικά το φαβορί είναι η γηπεδούχος ομάδα και εύκολα η λίγο δύσκολα θα πρέπει να πάρει στο τέλος του ματς το ροζ φύλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα