Επιστροφή, θρίλερ και "διπλό" για την ΑΕΚ στη Ρόδο

Ο Κολοσσός είχε την νίκη στα χέρια του για 30 λεπτά, αλλά η ΑΕΚ με μία απίθανη επιστροφή στην τελευταία περίοδο πήρε το μεγάλο "διπλό" στη Ρόδο με σκορ 72-65 και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 4άδας.

Οι γηπεδούχοι μετά το αγχωμένο ξεκίνημα αμφότερων των ομάδων, έχτισαν μια διαφορά έξι πόντων στο φινάλε της πρώτης περιόδου (19-13) με την ΑΕΚ να σκοράρει μόνο με βολές τα πρώτα τρία λεπτά. Οι Σκοτ και ο Λίντεν

με δύο σερί τρίποντα, αλλά και η αστοχία της ΑΕΚ ήταν οι παράγοντες που δημιούργησαν αυτότο αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν καταιγισιτική με τους Λαρεντζάκη, Ουότερς και Χάγκινς να σκοράρουν ακατάπαυστα και να φτάνουν τη διαφορά στο +14. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, ανακάτεψε την τράπουλα, αποσύροντας τον αρνητικό Ίνγκλις με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους έξι, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πλησιάσει στο -3 (41-38 στο25’) με τον Ίνγκλις να ζεσταίνεται και τον Χέρστον να είναι "καυτός". Ωστόσο Ουότερς και Σμιθ επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (50-40) με συνεχόμενα σουτ και κάπως έτσι όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι πολύ δύσκολα θα χάσουν το ροζ φύλλο.

Ωστόσο η Ένωση με ένα καταπληκτικό σερί κατάφεραν να περάσουν μπροστά 54-53 5 λεπτά πριν το φινάλε. Από εκεί και ύστερα οι αλλαγές στο σκοράρισμα ήταν συνεχείς. Ο Χέρστον δεν έχανε σουτ και σε συνδυασμό με το "κλείδωμα" του Ουότερς από τον Ουίλμπεκιν η ΑΕΚ έφτασε στη μεγάλη νίκη. Σημαντικό ρόλο έπαικε και η ψυχραιμία των Μιλόσεβιτς, Μπονσού από τη γραμμή των βολών.

Ο Χέρστον σημείωσε 19 πόντους (7/7 διπ.-1/2 τρ.-2/3 βολές) με τον Τόμας Ντελινινκάιτις να ακολουθεί έχοντας 12π. Τρομερό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Σκοτ Ουίλμπεκιν που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από πλευράς γηπεδούχων, κορυφαίος ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ντομινίκ Ουότερς που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 33-27, 50-40, 65-72.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 6, Ουότερς 16 (1), Μανωλόπουλος 6 (2), Σμιθ 4, Στεφανίδης 3, Λίντεν 9 (3), Σκοτ 8 (2), Χάγκινς 11, Ρόμπινσον 2
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ουίλμπεκιν 9 (1), Ντελινινκάιτις 12 (2), Σάκοτα 2, Χέρστον 19 (1), Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου, Μιλόσεβιτς 6, Μενσά – Μπονσού 9, Ίνγκλις 8 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα