Αναζητώντας ευρώ και μεγαλομέτοχο

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτες τις ομάδες όλων των αθλημάτων. Μέσα σε αυτές κι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Οι "ασπρόμαυροι" που έχουν ενταχθεί στο άρθρο 99, καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, τόσο προς το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, όσο και απέναντι σε παλαιότερους πιστωτές.

Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν είναι, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Μπάνε Πρέλεβιτς καταναλώνει πολύ περισσότερο από το χρόνο του ασχολούμενος με τα οικονομικά της ΚΑΕ, παρά με οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων μελών της διοίκησης έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το όνομα του ΠΑΟΚ στην μπασκετική πιάτσα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η λογική που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Τόσα έχω, τόσα δίνω. Μπορεί το μπάτζετ να είναι περιορισμένο, όμως μεγάλο μέρος των εσόδων πηγαίνει στην αποπληρωμή παλαιότερων χρεών.

Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να "τρέχει", ελπίδα του "Τίγρη", όπως κι όλης της διοίκησης, είναι πως θα βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας που θα καλύψει μέρος της προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά. Φυσικά το επιθυμητό θα ήταν να την κάλυπτε εξ ολοκλήρου, παίρνοντας στη κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που οι άνθρωποι της ΚΑΕ εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουν πλησιάσει έντονα τον Ιβάν Σαββίδη.

Η αλήθεια πάντως σε ό,τι αφορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι πως κι ο ίδιος έχει δείξει αρκετά έντονο ενδιαφέρον σχετικά με τα τεκταινόμενα στη ΚΑΕ. Εχει ζητήσει κι έχει πάρει στη κατοχή του τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, με αναλυτικές εκθέσεις για τα έσοδα αλλά και τα χρέη. Πιθανή ανάληψη και του τμήματος μπάσκετ από τον ίδιο θα αποτελέσει φυσικά και τη μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης Πρέλεβιτς, αφού ο "Τίγρης" ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή που κάθισε στη θέση του προέδρου πως στόχος του είναι να μπούνε σε μια σειρά τα οικονομικά, προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι στη συνέχεια κάποιος επιχειρηματίας.

Παράλληλα εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, υπάρχει και η περίπτωση του Γιώργου Ανδρέου. Ο έφορος του τμήματος βόλεϊ, φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΚΑΕ, σε μία υπόθεση που είναι πιθανό να εμπλέκεται και η εταιρία "Ελληνικός Χρυσός".

Keywords
Τυχαία Θέματα