Ζέεντορφ: Δεν μπορούσα να πω όχι στον Μπερλουσκόνι

11:15 15/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ανακοίνωσε, εμφανώς συγκινημένος, πως μετά από 22 χρόνια σταματάει το ποδόσφαιρο και επιβεβαίωσε πως θα είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν καθώς, όπως εξομολογήθηκε, δεν μπορούσε να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο 37χρονος Ολλανδός αποχαιρέτησε την Μποταφόγκο, στην ομάδα που αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην οποία είπε: "Είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω πως μετά από 22 χρόνια σταματάω το ποδόσφαιρο. Ήταν μια δύσκολη νύχτα, είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος με όσα κατέκτησα στην καριέρα

μου. Τώρα ο στόχος είναι να ονειρευτώ ξανά. Χάρη σε όλους, αφήνω την ομάδα με την πρόκριση στο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Αυτό δεν είναι ένα αντίο, ευχαριστώ τους οπαδούς και θα μου άρεσε να τους αγκαλιάσω ένα προς έναν.
Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα τελείωνε. Επέλεξα την Μποταφόγκο γιατί ηταν πρόκληση να κάνω ξανά να λάμψει αυτό το αστέρι.
Αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει στο επόμενο βήμα που θα είναι να καθοδηγήσω την Μίλαν".
Για την Μίλαν, ο Ζέεντορφ δήλωσε: "Λόγω της σχέσης μου με τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι, όταν με φώναξε χθες δεν μπορούσα να πω όχι. Στην Βραζιλία έμαθα να προσαρμόζομαι σε δύσκολες καταστάσεις.
Δεν είμαι ο τύπος που αποδέχεται τα πάντα. Η απόλυση του Αλέγκρι ήταν καθοριστική για να πάρω την απόφαση μου.
Είναι μια νέα πρόκληση αλλά δεν μπορώ να μιλήσω σήμερα επειδή αυτή είναι η στιγμή του αντίο στην Μποταφόγκο.
Αν μπορούσα να παίξω άλλα πέντε χρόνια θα έμενα, επειδή εδώ υπάρχει ένα νέο και ανταγωνιστικό γκρουπ. Η καριέρα όμως ενός παίκτη δεν είναι αιώνια. Πάντα έβλεπα το ποδόσφαιρο ως μέρος της ζωής μου και όχι όπως την ζωή μου.
Το ποδόσφαιρο μπορεί να τελειώσει σε οποιαδήποτε στιγμή και εγώ πρέπει να βρίσκομαι στην πνευματική θέση για να βλέπω πάντα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
Κέρδισα τα πάντα στο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο μου έδωσε πάρα πολλά, τώρα όμως έφτασε η στιγμή. Ήταν δύσκολη απόφαση, το είπα στις κόρες μου στο δείπνο και συμφώνησαν...
Δεν μπορώ να πω αυτή την στιγμή πώς θα παίξει η Μίλαν, σε λίγες ημέρες θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ελπίζω μόνο να επιστρέψω για να πάρω μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων".

Keywords
Τυχαία Θέματα