Οι Χιτ ξανά στον Λευκό Οίκο!

Όταν οι εκάστοτε πρωταθλητές ΝΒΑ μαθαίνουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, δεν «κυκλώνουν» μόνο τα σπουδαία ματς με τους μεγάλους αντιπάλους τους, ούτε τις εμπορικές αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου. Αλλά «σημαδεύουν» και τον αγώνα στην Ουάσινγκτον. Όχι βεβαίως γιατί η συνάντηση με τους Ουίζαρντς είναι δα και η σημαντικότερη της χρονιάς. Περισσότερο διότι το ταξίδι στην πρωτεύουσα συνοδεύεται από την πιο «τυπική» εξω-αγωνιστική δραστηριότητα των θριαμβευτών, όπως η καθιερωμένη επίσκεψη στον πρόεδρο των Η.Π.Α.

Το Μαϊάμι επισκέφθηκε

την Τρίτη (14/1), παραμονή του ματς με τους Ουίζαρντς, τον Λευκό Οίκο, όπου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τους υποδέχθηκε και τους συνεχάρη ο Μπαράκ Ομπάμα! «Όποτε κι αν βρίσκεσαι σε αυτόν εδώ τον χώρο, είναι ξεχωριστό. Δεν με ενδιαφέρει πόσες φορές έχω έρθει ή να έρθω στο μέλλον. Είναι μία απίστευτη εμπειρία και μία σπουδαία τιμή», ανέφερε ο αρχηγός των Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ. Ο τεχνικός της ομάδας του, Έρικ Σπόελστρα, σχολίασε ότι «είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι! Όταν έχεις την ευκαιρία να βρεθείς στον Λευκό Οίκο και να περάσεις λίγη ώρα με τον πρόεδρο, συνειδητοποιείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ αυτή την δυνατότητα σε όλη την ζωή τους. Η φετινή επίσκεψη είναι η συνέχεια της γιορτής που ξεκινήσαμε πέρυσι». Η αντιπροσωπεία των Χιτ είχε παραδώσει πέρυσι -όπως εθιμοτυπικά κάνουν όλοι οι πρωταθλητές- μία φανέλα της ομάδας με το όνομα του «πλανητάρχη» και φέτος, εκτός από μία νέα, του πρόσφερε ένα αντίγραφο του τροπαίου του πρωταθλητή, με τις υπογραφές των παικτών στη μπάλα και στην βάση του, εκτός από τα δικά τους επώνυμα, είχαν γράψει και αυτό του Μπαράκ Ομπάμα!

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α. ξεκίνησε τον λόγο του, λέγοντας στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. του Μαϊάμι «γιατί δεν κάνετε σαν μερικούς οπαδούς των Χιτ, που έφυγαν στα 2 τελευταία λεπτά του 6ου Τελικού;», θυμίζοντας πως μικρό μέρος του κοινού αποχώρησε από το γήπεδο πριν ο Ρέι Άλεν στείλει το ματς με τους Σπερς στην παράταση και σώσει την σεζόν και τον τίτλο των Χιτ! Στη συνέχεια, ο γνωστός λάτρης του μπάσκετμπολ, κ. Ομπάμα, είπε χαριτολογώντας «πάμε να βγάλουμε γρήγορα την φωτογραφία, γιατί θα αρχίσει κάποιος να φωνάζει στον Μάριο (σ.σ.: Τσάλμερς)»! Αναφερόμενος στο επεισόδιο που είχε ο Τσάλμερς με τον ΛεΜπρον Τζέιμς πρόσφατο ματς με την Ιντιάνα!!! Όμως στην συνέχεια γύρισε προς τον Τσάλμερς και χωρίς να ακουστεί στο μικρόφωνο, του είπε: Είμαι μαζί σου και προσέχω τα νώτα σου». Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε γεμάτος κέφι ότι «μπορώ να συνδεθώ με τους Μαϊάμι Χιτ, γιατί κι εκείνοι, όπως κι εγώ, μάχονται ακόμη για λίγο σεβασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα