Αήττητος και έτοιμος για τον… τελικό

Και τώρα… Κύπελλο! Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για 23ο συνεχόμενο παιχνίδι για τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς επικράτησε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, της Ζιελόνα Γκόρα με 91-80 και πλέον έχει το μυαλό του μόνο στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που είναι ουσιαστικά… τελικός.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε το απόλυτο στην

πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, καθώς δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα. Αυτή είναι και το καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας του Πειραιά στη διοργάνωση, αλλά και γενικά στη σεζόν, αλλά πλέον αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς πέρα από τον ημιτελικό του Κυπέλλου τη Δευτέρα (23/12) ακολουθεί και το ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και με ξεκάθαρό στόχο: Τη νίκη! Όπως ακριβώς είχε δηλώσει και ο Βασίλης Σπανούλης πριν από τον αγώνα στον πολωνικό Τύπο. Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά και βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μπράιαντ Ντάνστον από την πλευρά του (ήταν και «ξεκούραστος» μαζί με τον Σπανούλη, καθώς δεν αγωνίστηκε πολύ στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με τα Τρίκαλα) κέρδισε τις «μάχες» στο «ζωγραφιστό», ενώ και ο Ματ Λοτζέσκι ανέβασε ρυθμούς και ήταν αποτελεσματικός. Όταν πάτησε παρκέ και ο Στράτος Περπέρογλου, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-18, ενώ η διαφορά στη συνέχεια ανέβηκε, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» μπροστά με 43-34. Η αντίδραση της Ζιελόνα Γκόρα άργησε να έρθει, καθώς η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάει τη διαφορά και σε διψήφιο αριθμό, ενώ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 10 (62-72). Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε και τελικά πήρε τη νίκη και τους δύο βαθμούς επικρατώντας με 91-80.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-43, 62-72, 80-91.
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Ουβάλιν): Τσελ 6, Ουόκερ, Κάνας 4, Χριτσάνιουκ 10, Εγιένγκα 6, Ντραγκίσεβιτς 14, Κούτσαρεκ, Μπράκινς 2, Σρόκα 4 (1), Ζαμόισκι 22 (6/6 τρ.), Κόζαρεκ 12 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 23 (5/6 τρ.), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 2, Σίμονς 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 4 (1), Λοτζέσκι 18 (4).

Keywords
Τυχαία Θέματα