MVP του Final-4 ο Ράις! (vid)

Από τον Πανιώνιο στη Μακάμπι και από την ταπεινή παρουσία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο ελληνικό πρωτάθλημα στο Ισραήλ και στην κορυφή της Ευρώπης! Η πορεία του point guard της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ταϊρίς Ράις, είναι αξιοθαύμαστη και άξιζε επιβράβευσης. Αυτή ήρθε, λοιπόν, με την επιλογή και, επακόλουθα, τη βράβευσή του απόψε ως καλύτερου παίκτη του Final-4 του Μιλάνο!

Ο παίκτης της «Ομάδας του Λαού» ήταν ο πιο καθοριστικός της και, από όσα έγιναν στο παρκέ, σε αυτόν οφείλεται

σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της. Δεν είναι μόνο το πολύ καλό του παιχνίδι και το νικητήριο καλάθι με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, αλλά και το «μυθικό» του αποψινό ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στην παράταση αποτέλεσε το «βαρόμετρο» για την έκβαση του παιχνιδιού, έχοντας σκοράρει σε αυτό το έξτρα πεντάλεπτο 12 πόντους και βοηθώντας να διαμορφωθεί το τελικό σκορ 86-98 υπέρ των Ισραηλινών.

Εκτός αυτών, είχε συνολικά στον τελικό σε 30 λεπτά 26 πόντους με 4/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/9 βολές, 4 ριμπάουντ (όλα αμυντικά), 2 ασίστ, 2 λάθη, 10 κερδισμένα φάουλ και συνολικό βαθμό 27 στην αξιολόγηση! Ανάλογο αγώνα είχε πραγματοποιήσει, ασφαλώς, και στον ημιτελικό με τους Ρώσους, πριν το σουτ που έφερε την ομάδα του εδώ. Πώς να μην πάρει το βραβείο με τέτοιες εμφανίσεις;

Οι υποσχέσεις που αφήνει βέβαια για το μέλλον ο 28χρονος γκαρντ είναι ακόμη περισσότερες, όπως και η ομάδα του, που συνετέλεσε φέτος ένα από τα μεγαλύτερα «θαύματα» της ιστορίας του μπάσκετ!

Keywords
Τυχαία Θέματα