H... ουρά έχει το ζουμί

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος διαφαινόταν ότι η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνία από ότι αυτή για την άνοδο, μιας και πολλές ομάδες βράζουν στο ίδιο... καζάνι. Η αυριανή (Σάββατο 11/1) 11η αγωνιστική έχει ξεχωριστή σημασία για τις περισσότερες ομάδες που παλεύουν για να κρατηθούν στην Α2 με αποτέλεσμα η ουρά να έχει όλο το... ζουμί, με τα παιχνίδια σε Σέρρες, Τρίπολη και Ζωγράφου να ξεχωρίζουν. Στα της κορυφής, δεσπόζει η αναμέτρηση με... άρωμα Α1 στο Ιβανώφειο.

Αναλυτικά:

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στο κλειστό των Σερρών οι δύο ομάδες παίζουν τα... ρέστα τους, σε έναν άτυπο "τελικό" για τη "μάχη" της σωτηρίας. Προερχόμενοι από συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και κακές εμφανίσεις, οι Ίκαροι δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας και αν θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό στη συνέχεια πρέπει να καταβάλουν τους ουραγούς της βαθμολογίας. Η "Αγία" με τον Δημήτρη Αποσκίτη πλέον στον πάγκο της, αλλά και δυναμωμένη με την παρουσία των Νικολαίδη και Μπουρδάνου (που αναμένεται να βρει από το "ψυγείο" μετά την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία) θα τα παίξει... όλα για όλα, σε ένα κομβικό για τη συνέχεια παιχνίδι. Αναμφίβολα ο χαμένος θα πάρει τη ταμπέλα του πρώτου φαβορί για τον υποβιβασμό, γεγονός που προσδίδει μια άγρια ομορφιά στο αυριανό παιχνίδι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Καθοριστικής σημασίας παιχνίδι και στο κλειστό της Τρίπολης, ανάμεσα σε δυο ομάδες με κοινούς στόχους, αλλά εντελώς διαφορετική πορεία μέχρι στιγμής. Ο Αρκαδικός βλέπει... αφ' υψηλού τον Ερμή, μιας και βρίσκεται στην ασφάλεια της 6ης θέσης και έχει σαφώς λιγότερο άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Το γεγονός όμως ότι ειδικά στην έδρα του παρουσιάζεται πολύ δυνατός, τον καθιστά, έστω και οριακά, φαβορί. Η ομάδα του Λαγκαδά ακόμη φωνάζει για τη διαιτησία του αγώνα με το Ψυχικό, όπου έχασε στο τέλος και η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη μετά και την άφιξη του Στάθη Καμαράκη την άκρη του πάγκου. Μοναδικός της στόχος είναι το "διπλό", προκειμένου να πάρει βαθμολογικό οξυγόνο και να ελπίζει σε μια καλύτερη συνέχεια. Ματς ακατάλληλο για προβλέψεις...

ΨΥΧΙΚΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί και να διατηρηθεί στη κορυφή της βαθμολογίας, στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον προβληματικό, λόγω πολλών απουσιών, Φίλιππο Βέροιας. Οι γηπεδούχοι με τον αέρα του φαβορί αλλά και με μπόλικη αυτοπεποίθηση θα επιδιώξουν να ρίξουν γρήγορα στα... σχοινιά τον αντίπαλο. Ασφαλώς και οι φιλοξενούμενοι δεν είναι ευκαταφρόνητοι, μιας και διαθέτουν ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ, όμως οι απουσίες λόγω τραυματισμού των Ακεψιμαίδη, Κασαμπαλή και Μπρόζου, τους καθιστούν ευάλωτους και μειώνουν αισθητά τη δυναμική τους.

ΛΑΥΡΙΟ - ΚΑΒΑΛΑ: Στο Λαύριο, η τοπική ομάδα έχει πλησιάσει στις επικίνδυνες θέσεις, μετά και την ήττα από το Παγκράτι το περασμένο Σάββατο και πλέον καλείται να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Η αποστολή της ομάδας του Χρήστου Σερέλη μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στην ισχυρή Καβάλα, που διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας. Οι "αργοναύτες" μετρούν έξι συνεχόμενες επιτυχίες, έχουν βάλει πλώρη για τις δύο πρώτες θέσεις και θεωρητικά έχουν περισσότερες πιθανότητες για να πάρουν το "ροζ φύλλο". Ιώσεις και τραυματισμοί δημιούργησαν έντονα προβλήματα στο συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το οποίο όμως θα παραταχθεί πλήρες.

ΚΟΡΙΒΟΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Ματς με ξεκάθαρο φαβορί στην Αμαλιάδα, όπου ο Κόροιβος υποδέχεται το Παγκράτι. Το "πρέπει" στο συγκεκριμένο ματς βρίσκεται στη πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι παραμένουν στο κυνήγι των πρωτοπόρων και δεν έχουν απολύτως κανένα περιθώριο για απώλειες. Αμφίβολη η συμμετοχή του Λυμπάρη, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια φλεγμονή στο πόδι. Το Παγκράτι έχει σαφώς λιγότερο άγχος, μιας και μια ήττα στο συγκεκριμένο ματς θα θεωρηθεί "εντός προγράμματος". Οι "ροσονέρι" που θα έχουν και τη στήριξη κάποιων ηρωικών φίλων τους που θα ταξιδέψουν μέχρι τη πόλη της Ηλείας, ενδέχεται να στερηθούν των υπηρεσιών του τραυματία Μιχάλογλου.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΦΗ: Στο κλειστό του Ζωγράφου διεξάγεται ακόμη ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Πιο... στριμωγμένος είναι ο Φιλαθλητικός, ο οποίος έχει υποχωρήσει στην 11η θέση και νιώθει τη διακεκαυμένη ζώνη να τον... καίει. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Δημήτρη Ζήβα που αναζητά βαθμούς, ειδικά στην έδρα της, ενώ για τον ΟΦΗ τα πράγματα είναι κάπως πιο... χαλαρά. Με 5 νίκες στο ενεργητικό τους, οι Κρητικοί βρίσκονται στα... μισά της εξασφάλισης της σωτηρίας τους και χωρίς άγχος θα επιδιώξουν να κάνουν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα. Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν - εκτός απροόπτου - των υπηρεσιών του Δεληγιώργη που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ: Άρωμα... Α1 στο Ιβανώφειο, σε μια κόντρα από τα παλιά. Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής συμπληρώνει το μεγάλο παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ, με τις αναμνήσεις από τις συγκρούσεις του παρελθόντος σε επίπεδο Α1 να ξυπνούν. Το απόρθητο του Ιβανώφειου (4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) αλλά και το γεγονός ότι αναμένεται κατάμεστο (τα μισά έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν προς ενίσχυση του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Καραίσκου), καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή της Ένωσης. Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο κόουτς Βαγγέλης Ζιάγκος "έαν περάσουμε από το Ιβανώφειο θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος". Όσον αφορά στην οργανωμένη παρουσία των φίλων της ΑΕΚ, είναι κάτι που θα το μάθουμε μάλλον λίγο πριν το τζάμπολ, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο "Γηραιός" θα παραταχθεί χωρίς τον μόνιμο πλέον απόντα Καζάκο, ενώ η Ένωση θα είναι πλήρης, σε ένα ματς που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις...

Όλες οι αναμετρήσεις ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα