Διασυρμός (81-51) και τέλος το "ερυθρόλευκο" αήττητο (vid)

Διασυρμός (81-51!!!) του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, όπου ανήμερα του εορτασμού των 78ων γενεθλίων της, η Αρμάνι υποχρέωσε τους Ερυθρόλευκους σε μια από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία τους προκαλώντας... πολλά καμπανάκια!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχασε το αήττητο (11-0) στην Ευρωλίγκα αλλά βασικά καθώς η διαφορά για ισοβαθμία δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον, έχασε το μυαλό του από αυτή την συντριβή άνευ προηγουμένου. Ο Ολυμπιακός

έκανε την χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων καθώς δεν είχε καν διάθεση και πάθος και δεν μπόρεσε να περάσει καν τους 50π καλά καλά...

Μάλιστα για 18΄στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε 15π έχοντας πάθει ένα ανεπανάληπτο μπλακ άουτ και με τον Σπανούλη μετά την εμφάνιση της χρονιάς με την Φενέρ να είναι ανύπαρκτος . Αμυντικά ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος σε όλα τα επίπεδα ενώ επιθετικά εγκλωβίστηκε στην άμυνα ζώνης βασικά του Μιλάνου και περιφερειακά ουδείς μπόρεσε να κάνει κάτι με τον Λάνγκφορντ βασικά. Μάλιστα το σημερινό ματς θύμισε εκείνο το 83-49 της Τρέισερ Μιλάνο με τον Άρη την 10ετία του 90 και έβαλε την ιταλική ομάδα μετά την συντριβή με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ σε τροχιά πρόκρισης και είναι μια κακή ήττα για την ελληνική ομάδα στην μάχη της πρόκρισης και της έδρας.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε διασωθέντα, δεν του βγήκε σήμερα το τρικ του Περπέρογλου στο 4 και είχε 3/18τρ. Οι απουσίες των Λο και Πέτγουει ασφαλώς δεν είναι δικαιολογία ενώ ο Κόλινς έπαιξε μόλις 2΄και ο Μουν μόλις ήρθε Ελλάδα. Και όλα αυτά σε ένα ματς που μέχρι το 18΄ήταν ντέρμπι (37-32) αλλά μετά η ελληνική ομάδα εξαφανίστηκε , έγινε αόρατη! Ο Ολυμπιακός πάντως πρέπει να συνέλθει άμεσα καθώς φιλοξενεί την άλλη εβδομάδα την Μπαρτσελόνα.

Το Μιλάνο μπήκε με όρεξη με τις μπάλες να πηγαίνουν σε Λάνγκφορντ και Χάκετ στην περιφέρεια σε ένα χαμηλό σχήμα και την ιταλική ομάδα να έχει το προβάδισμα με 10-4 στο πεντάλεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Στην συνέχεια η ελληνική ομάδα βελτίωσε την άμυνα και με τους Σίμονς-Πρίντεζη ισορρόπησε και με ένα 12-2 πέρασε και με 12-16 στο 9'. Το Μιλάνο με τρομερό τον Λάνγκφορντ όμως με 3/3τρ έτρεξε ένα 11-0 και έκανε το 30-24 στο 14' με τον Σπανούλη αποκομένο από τις παγίδες του Μπάνκι και με το σχήμα με 4αρι τον Περπέρογλου κλασικά να μην βγαίνει.

Οι ιταλοί μετά το 30-31 πέρασαν πάλι με νέο τρίποντο του Τζέρελς με 37-32 και έκλεισαν με +7 το ημίχρονο(39-32). H 3η περίοδος ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό που με μέτριο τον Σπανούλη κλεισμένο από την ζώνη 1-3-1 συνήθως και τις παγίδες του Μιλάνου και κάκιστη περιφερειακή άμυνα με τους Χάκετ και Λάνγκφορντ να κάνουν όργια και τον Λαβάλ να σκεπάζει τα καλάθια, η ιταλική ομάδα καθάρισε το ματς με το 63-40 στο 30'! Η τελευταία περίοδος ήταν τυπικη διαδικασία.

Δεκάλεπτα: 16-21,39-32,63-40,81-51
ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Τσερέλα 5,Μέλι 3, Χ

Keywords
Τυχαία Θέματα