20 μέρες στο "κόκκινο"

Ένα πολύ κρίσιμο 20ημερο ξεκινά σήμερα για τον Ολυμπιακό! Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους ένα 20ημερο που δεν θα κρίνει τα πάντα αλλά θα κρίνει πολλά. Καθώς παίζουν σήμερα με την Σιένα στο ΣΕΦ και μετά έχουν την Μακάμπι στο Ισραήλ και την Φενέρ στο Φάληρο και μέσα σε όλα αυτά και δύο Ελ Κλάσικο στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό! Ένα για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και ένα στο Ελληνικό για τον τελικό του κυπέλλου.

Συνεπώς

μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει 20 μέρες που θα του δώσουν το πρώτο τρόπαιο και άρα και ψυχολογικό αέρα, που θα του εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και που θα τον διατηρήσουν σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής μια εξαιρετική πορεία πηγαίνοντας σχεδόν τρένο σε σχέση με πέρσι και αφού διόρθωσε κάποια αρχικά κακώς κείμενα όπως το πάθος στην άμυνα, το μοίρασμα αρμοδιοτήτων σε Παπανικολάου και Περπέρογλου που αρχικά είχαν μπερδευτεί παίζοντας στην ίδια θέση και την ξαφνική απώλεια του Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο μήνα με κακές εμφανίσεις όχι πάντως σε βαθμό που να του κοστίσει κάτι καθώς ενδιάμεσα πήρε και σημαντικές νίκες όπως με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Στην συνέχεια βρήκε τους περσινούς του αυτοματισμούς και άρχισε να δουλεύει ρολόι...

Σαφώς όμως δεν παύει να είναι μια ομάδα που έχει και αδύνατους κρίκους και δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει αήττητη στην κάθε φάση. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ακούμε για "κοιλιά" του Ολυμπιακού επειδή έχασε από την Μπαρτσελόνα και την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία!

Αν δεν έχανε από αυτούς δηλαδή δεν θα έπρεπε να χάσει πουθενά και προφανώς θα θεώρησαν οι υποστηρικτές της άποψης αυτής ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα που δεν πρέπει να χάνει πουθενά!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα του 8 που είναι πολύ δουλεμένη και παίζει σχεδόν πάντα στο 8. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μέσα σε όλα με ελπίδες πρωτιάς, αλλά όχι ότι δεν θα χάνει αφού έχει αδύνατα σημεία όπως τον σταθερό σκόρερ, το κλασικό 5αρι και άλλες μικροαδυναμίες. Όπως άλλωστε όλες οι ομάδες.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός μια χαρά πάει και απλά θέλει να διατηρήσει πάνω κάτω και με αυξομειώσεις αυτό το τέμπο και ρυθμό. Δεν έχει λόγο να αγχώνεται κανείς. Σαφώς όμως άμα χάνει μέσα στο ΣΕΦ θα χτυπήσουν καμπανάκια...

Μπροστά του έχει δύο ματς με πονηρές ομάδες όπως η Σιένα και η Φενέρ και ειδικά το δεύτερο καθώς οι τούρκοι έχουν τρομερή ποιότητα αλλά όχι ομάδα. Και πρέπει να τα πάρει. Και καλό θα είναι να πάρει και το ματς με την Μακάμπι καθώς θέλει και ένα καλό διπλό και όπως θα βρει την επόμενη εβδομάδα την ομάδα του λαού στο σπίτι της, είναι σε θέση να πάρει το ροζ φύλλο.

Με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ πρέπει να κερδίσει για να μην έχει άγχος για την πρώτη θέση που τη κρατά στα χέρια του αλλά αν χάσει και μάλιστα και την διαφορά της νίκης του στο ΟΑΚΑ, θα έχει άγχος αφού έχει να παίξει πχ και στην Νέα Σμύρνη.

Και φυσικά το άμεσο ζητούμενο είναι ο τίτλος του κυπέλλου καθώς οι ρόλοι φέτος έχουν αντιστραφεί και ο Ολυμπιακός είναι το μικρό φαβορί και έχει να διαχειριστεί το "πρέπει" της επιτυχίας καθώς μπορεί και ένα χαμένο κύπελλο να μην λέει πολλά, αλλά θα επηρεάσει τον κόσμο που όταν βλέπει την ομάδα του καλύτερη και τον αντίπαλο να ξεκινά σχεδόν από το μηδέν, θέλει να τα παίρνει όλα όπως όλα τα έπαιρνε χρόνια ο Παναθηναϊκός.

Συνεπώς το επόμενο 20ημερο έχει 5 σημαντικά ματς για τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν την συνέχεια στην ευρωλίγκα βασικά τον στόχο της δυάδας για το πλεονέκτημα της έδρας, ένα τίτλο στην Ελλάδα, το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ (βασικά την αποφυγή του άγχους για αυτό) και την ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου που θέλει μεγάλες νίκες και τίτλους για να ζεσταθεί περισσότερο και να κατηφορίσει στο ΣΕΦ!

Keywords
Τυχαία Θέματα