Αναλογικά... καλύτερος

Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, παρά την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, επέστρεψε από το Βερολίνο με τους δύο βαθμούς της νίκης. Οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν εξαιρετικά σοβαροί και συγκεντρωμένοι καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Άλμπα μετατρέποντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα σε… όπλο σε ακόμα ένα παιχνίδι του Top 16.

Ο λόγος φυσικά για τα λάθη, τα οποία οι "πράσινοι" έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά, στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αναγκάζονται

να αγωνιστούν χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει πατήσει παρκέ μόλις 32:43'.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει μετατραπεί από μία ομάδα με υψηλό μέσο όρο λαθών (high turnover rate) σε σύνολο που δεν χάνει κατοχές με την ίδια ευκολία. Όλα αυτά γίνονται καλύτερα αντιληπτά όταν… αναλάβει δράση και η στατιστική. Το τριφύλλι μείωσε σημαντικά τα λάθη του σε σχέση με την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, αφού από τα 16.3 λάθη κατά μέσο όρο (δεύτερη χειρότερη ομάδα, πίσω μόνο από την Πρόκομ!), πλέον υποπίπτει σε 12.25.

Κι αν η σύγκριση γίνει ανάμεσα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καντού και το χθεσινό (και στα δύο ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές απουσίες), τότε η βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα γίνεται ακόμα πιο εμφανής. Από τα 22 λάθη της Ιταλίας, φτάσαμε στα μόλις εννέα (9).

Πασάρει χωρίς… δημιουργούς

Παράλληλα, όμως, οι "πράσινοι" έχουν βελτιωθεί και στον τομέα των ασίστ αφού από τις 15.8 που μοίραζαν κατά μέσο όρο στην πρώτη φάση, πλέον δίνουν 17.75 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Κι όλα αυτά χωρίς να έχουν στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα τους δύο βασικότερους δημιουργούς τους. Ήτοι τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Όπως έχει τονίσει πολλάκις κατά το παρελθόν ο Αργύρης Πεδουλάκης, οι δύο Έλληνες παίκτες αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους στον δημιουργικό τομέα του Παναθηναϊκού αφού ο μεν "3D" είναι από τους καλύτερους πασέρ της Ευρωλίγκα, ενώ ο "Σόφο" έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που μπορεί να συνδράμει στον τομέα των ασίστ με συνέπεια.

Η αποτύπωση στο σκορ

Έτσι, αν συνυπολογίσουμε τη μείωση των λαθών και την αύξηση των ασίστ, είναι πρόδηλο πως το τριφύλλι έχει βελτιώσει σημαντικά την αναλογία ασίστ/λάθη με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερος στην επίθεση. Στοιχείο που υποδηλώνεται και από την υψηλότερη επιθετική παραγωγικότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα