"Καθάρισε" με Μάνο

01:20 28/9/2018 - Πηγή: Bam
Με το… δεξί στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός.Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού με τέρμα του Μάνου, που έκανε ντεμπούτο. Όπως και ο Τουρέ και άλλοι τέσσερις.

Ήταν… άλλος Ολυμπιακός.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με κεφαλιά ο Μάνος (μετά από σέντρα του Μασούρα) στο 68ο λεπτό. Ντεμπούτο και μάλιστα ως βασικός έκανε ο Έλληνας φορ, όπως
και ο Γιάγια Τουρέ (φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού), ο οποίος ήταν στο αρχικό σχήμα και έγινε αλλαγή στο 58ο λεπτό. Πρώτη εμφάνιση και για τους Σα, Γκιγιέρμε, Ναουέλ και Μασούρα (και πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος).

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, σε αυτό το διάστημα και οι δύο ομάδες έχασαν από δύο καλές ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο κλασική στιγμή στο 32’ με τον Μάνγκα.Στο δεύτερο ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα.

5ος όμιλος

Άρης Αβάτου-Παναχαϊκή 0-1
(51’ Μωραΐτης)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0
(68' Μάνος)

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 3 (1-0)
2. Παναχαϊκή 3 (1-0)
3. Άρης Αβάτου 0 (0-1)
4. Λεβαδειακός 0 (0-1)

Το ματς

Σε δύο… μέρη χωρίστηκε το πρώτο ημίχρονο. Μετά το πρώτο 20λεπτο, έγινε αρκετά πιο ενδιαφέρον το ματς, είχε πολύ καλύτερο ρυθμό και σταδιακά ήρθαν κι οι φάσεις. Ουσιαστικά, οι δύο ομάδες είχαν δύο πολύ καλά σημεία στο παιχνίδι. Καλή φάση είχε στο 32’ ο Λεβαδειακός, όταν και έχασε κλασική ευκαιρία, με τον Σαβαντογκό να κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά, τον Ιωαννίδη, μη μπορώντας να εκτελέσει, να στρώνει για τον Μάνγκα, που αστόχησε .

Η ομάδα του Μαρτίνς, που κυκλοφόρησε πολύ την μπάλα με τον Γιάγια Τουρέ, αντέδρασε και στο 38’ πλησίασε στο γκολ, με τον Τουρέ να μοιράζει δεξιά για τον Μασούρα που γύρισε για τον Μάνο που με εξ επαφής προβολή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάγιτς. Αυτή συν την κεφαλιά του Σισέ, που είχε στο 20’, η οποία έγινε με καλές προϋποθέσεις πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ήταν οι στιγμές που απείλησε πολύ στο πρώτο μέρος η ομάδα του Πειραιά.

Αρκετά διαφορετικά ήταν τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Λεβαδειακός είχε παθητικό ρόλο σε αυτό το χρονικό διάστημα και οι «ερυθρόλευκοι» έραψαν στα μέτρα τους την αναμέτρηση, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση, ειδικά από το 58’ και μετά, όταν με την είσοδο των Νάτχο και Χασάν έγιναν πιο επιθετικοί, παίζοντας πλέον με δύο φορ.

Στην πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, με την ωραία σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, την οποία εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Μάνος, κάνοντας σεντερφορίσια κίνηση και ωραία κεφαλιά. Λίγο πριν το 90’, ο Γκιγέρμε με… βολίδα από το ημικύκλιο, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς/4-2-3-1): Σα, Κούτρης, Σισέ-Μιράντα, Μασούρας, Γκιγέρμε-Ανδρούτσος (58' Χασάν), Τουρέ (58' Νάτχο), Ναουέλ (83' Πάρντο), Βρουσάι, Μάνος.

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ξενιτίδης, Φέκκας, Νικολάου.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος/4-2-3-1): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (70' Νανγκίς), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46' Νίκας), Ιωαννίδης (56' Όμο).

Στον πάγκο: Επασί, Φαβάρο, Νανγκίς, Βήχος και Λιάγκας.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)
Keywords
Τυχαία Θέματα