Εκρήξεις στα γραφεία του ΚΚ Κίνας!

10:56 6/11/2013 - Πηγή: Bam

Ένας νεκρός και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες ο απολογισμός σειράς εκρήξεων στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη Ταϊχουάν, της κινεζικής επαρχίας Σανξί, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Έξαρση της βίας στην Κίνα. Μπαράζ εκρήξεων το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) κοντά στο αρχηγείο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Σανξί, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αποτέλεσμα, ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον οκτώ άλλα να τραυματιστούν.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πέντε άτομα σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη

παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πλατεία Τιεν-αν-Μεν του Πεκίνου.

Οι σημερινές εκρήξεις έλαβαν χώρα λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ταϊχουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σανξί.

Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε θανάσιμα, και άλλοι οκτώ σοβαρά ή ελαφρά, αναφέρει έκθεση της Αστυνομίας.

«Ακούω εκρήξεις», είπε υπάλληλος του ΚΚΚ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις αρχές.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ξινχούα», μετέδωσε ότι σφαιρίδια (!) χάλυβα παρατηρήθηκαν διάσπαρτα στον τόπο των εκρήξεων, γεγονός που παραπέμπει σε αυτοσχέδιες βόμβες.

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές, που κατέστρεψαν αυτοκίνητα σε πάρκινγκ, σχεδόν 100 μέτρα μακριά.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση, που έρχεται μόλις λίγα 24ωρα πριν συνεδριάσει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο.

Επίσης, μία εβδομάδα μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, με πέντε νεκρούς, στην Τιεν-αν-Μεν, την πλατεία-σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης της άνοιξης του 1989, που καταπνίγηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς, στο αίμα!

Δείτε σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=q0wxmxRJ27o

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα