Βρετανία κορονοϊός: Από το Star Wars και το Game of Thrones… ράβουν ιατρικές στολές

Βρετανία κορονοϊός: Από εκεί που έντυναν ηθοποιούς σε μεγάλες παραγωγές του σινεμά και της τηλεόρασης, κατασκευαστές κοστουμιών στη Βρετανία, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ράψουν ρούχα για τους γιατρούς που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Μάλισταν δουλεύουν… κυριολεκτικά από παντού για να μετατρέψουν στολές σε ρούχα για γιατρούς και νοσηλευτές.

Η Ντούλσι Σκοτ, που προσφάτως έφτιαξε τα κοστούμια για την τηλεοπτική σειρά του BBC

His Dark Materials, ηγείται της όλης προσπάθειας μαζί με έναν αγοραστή υλικών, που εργαζόταν κάποτε σε ένα ιατρικό δράμα. Τώρα, τουλάχιστον 150 κατασκευαστές κοστουμιών φτιάχνουν τα ρούχα, μεταξύ αυτών επαγγελματίες που εργάστηκαν κατά το παρελθόν σε ταινίες και σίριαλ, όπως ο Πόλεμος των Άστρων, το Outlander και το Doctor Who.

Η Σκοτ μεταξύ άλλων ανέφερε πως… «Όλο αυτό υπερέβη πολύ όλα όσα είχα φανταστεί. Έχουμε το εκπληκτικό, παγκοσμίου επιπέδου δίκτυο κατασκευαστών κοστουμιών που μας βοηθάει». Η ομάδα ονομάστηκε Helping Dress Medics και ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία δωρεών με στόχο να προμηθευτεί υλικά.

Σε διάστημα 2 εβδομάδων συγκέντρωσε περισσότερες από 44.000 λίρες και έφτιαξε περίπου 6.000 ιατρικές στολές. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ένας κατασκευαστής κουρτινών προσέφερε τα υφάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα