Κορονοϊός: Στους 91 οι νεκροί – Κατέληξε 47χρονος στον Ευαγγελισμό

Στους 91 έχουν φτάσει οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου ακόμα ένας άνθρωπος προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του φονικού ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 20:00 κατέληξε 47χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω της ιδιαίτερα βεβαρημένης υγείας του.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος

του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τέσσερις νέους θανάτους, που είχαν ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 90. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, διασωληνωμένοι παραμένουν 77 άνθρωποι (εκ των οποίων μόλις 14 γυναίκες). Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ανθρώπων, είναι τα 67 έτη, ενώ το 75% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών. Από τις ΜΕΘ πήραν εξιτήριο 15 πολίτες.

Επίσης, ανακοινώθηκαν 56 νέοι ασθενείς του ιού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 2.011. 

Από τον συνολικό αριθμό των νοσούντων, το 57% είναι άνδρες, τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Πηγή: Κορονοϊός: Στους 91 οι νεκροί – Κατέληξε 47χρονος στον Ευαγγελισμό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα