Βουλή LIVE: Σε θέση μάχης Μητσοτάκης – Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας – Τι θα πουν

Βουλή LIVE: Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην ελληνική κοινωνία.

Δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου σταδιακής μετάβασης στη νέα κανονικότητα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή ύστερα από την ενεργοποίηση του άρθρου 142Α του Κανονισμού

της Βουλής, που άπτεται «Ανακοινώσεων και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής». Επισημαίνεται ότι, στη σημερινή συνεδρίαση, θα έχουν δικαίωμα τοποθέτησης και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης.

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με διαρροές πληροφοριών στα ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τις συνέπειες της πανδημίας, ανακοινώνοντας παράλληλα νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, αναμένεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ανακοινώσει την παράταση μέτρων και την λήψη νέων για τον Μάιο και να αναφερθεί στην ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την γενναία παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Δεν αποκλείεται, να προβεί σε αναφορά και για το ζήτημα της παράτασης προστασίας πρώτης κατοικίας.

Εκτός αυτών, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει και τον επόμενο νομοθετικό οδικό χάρτη με τα 26 νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν εως το τέλος Ιουλίου ενώ θα απαντήσει θεσμικά και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την λειτουργία του κοινοβουλίου εξηγώντας πως η εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, νομοθέτηση μέσω ΠΝΠ- παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν από τη Βουλή με πολύ μεγάλη ταχύτητα φτάνει στο τέλος της.

Παράλληλα, θα απορρίψει τις προτάσεις για την ενεργοποίηση των θερινών τμημάτων της Βουλής καθώς κρίνεται άστοχη επιλογή εν μέσω πανδημίας αλλά και με ανοικτό το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των τουρκικών προκλήσεων.

Κριτική για λάθη και παραλείψεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις συνθήκες περιορισμού που επιβάλλει ο κορονοϊός προκειμένου να νομοθετεί χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συμφέροντα, ενώ παράλληλα θα επαναλάβει πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας επιδεινώνει την ύφεση και οδηγεί της επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει τις καταγγελίες για τα voucher τηλεκατάρτισης, θα διατυπώσει τις αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων ως κίνηση υψηλού ρίσκου, θα καταγγείλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ήδη συζητείται στην Βουλή ενώ θα ασκήσει σφοδρή κριτική και για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα